Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Српцу још четири особе заражене вирусом корона, а једна преминула

Према последњем извјештају Института за јавно здравство РС, у општини Србац у протекла 24 часа на вирус корона су позитивне четири особе.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац располаже подацима о три особе, а ради се о три мушкарца од којих су двојица средње и један млађе животне доби који имају блаже симптоме болести и налазе се у кућној изолацији.

У извјештају се такође наводи да је преминула једна особа заражена вирусом а ради се о женској особи старије животне доби која је била на болничком лијечењу у Општој болници Градишка.

Из Дома здравља Србац наводе да је данас у спортској дворани настављена вакцинација особа преко 65 година старости против вируса корона. На програму је била вакцина Астра Зенека а предвиђено је вакцинисање 60 особа. Сутра је на програму вакцинација здравствених радника другом дозом вакцине.

Закључно са данашњим даном на подручју општине Србац у изолацији се налази 121 особа, од чега су 43 активно позитивне на вирус корона.

Од почетка пандемије у општини Србац је заражено 878 особа, од чега се опоравило 801 а преминула су 34 лица.

Из Општинског штаба за ванредне ситуације Србац упућују још једном апел да се сви понашамо рационално и одговорно.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, нови вирус корона потврђен је код 442 особе.

Пријављена су 33 смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих је десет особа из Бањалуке, двије из Требиња, Приједора, Лакташа, Градишке и Дервенте и по једна из Бијељине, Билеће, Челинца, Добоја, Фоче, Гацка, Источне Илиџе, Модриче, Невесиња, Пелагићева, Рогатице, Рудог и Српца.

До сада је у Републици Српској потврђено 55.787 случајева вируса корона, а преминула је укупно 2.831 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 39.277 особа, а тестиране су укупно 238.233 особе.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *