Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Српцу троје новозаражених вирусом корона

Према подацима Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, у протекла 24 часа на подручју наше општине брзим антигенским тестом су потврђена три случаја вируса корона. Ради се о двије женске и једној мушкој особи старије животне доби које имају блаже симптоме болести и налазе се у кућној изолацији.
Имунизација кинеском вакцином Синофарм биће настављена идуће седмице, а у плану је вакцинисање 430 лица старијих од 65 година.
До сада је вакцину примило 1250 особа старијих од 65 година, затим особа које су на хемодијализи и родитељи дјеце са посебним потребама.
Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налазе 54 особе, од којих је 27 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац су заражене 1.023 особе, од којих се опоравило 956 особа, а преминуло је 40 лица.
На подручју општине Србац од почетка пандемије издато је 3.213 рјешења за изолацију, а из изолације је изашло 3.119 особа.
На подручју општине Србац примијетно је побољшање епидемиолошке ситуације, али је и даље неопходно поштовање мјера које су у овом тренутку на снази.
У посљедња 24 часа у РС је извршено тестирање 453 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код 58 особа, док је од посљедица заразе преминуло пет особа.
Када је ријеч о зараженима, ради се о 23 мушке и 35 женских особа, од којих је 2 млађе, 30 средње и 26 особа старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта, осам особа је из Бијељине, по шест из Дервенте, Добоја и Челинца, по четири из Бањалуке, Кнежева, Мркоњић Града и Теслића, по двије из Котор Вароша, Модриче и Шамца и по једна особа је из Братунца, Власенице, Зворника, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Лопара, Милића, Новог Града, Приједора и Угљевика.
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама старије животне доби из Дервенте, Лакташа, Бања Луке, Чајнича и Градишке.
До сада је у Републици Српској потврђено 63.655 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.613 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 45.397 особа, а тестирано је укупно 270.692 особе.
Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 45, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 177, а у осталим болницама 274. На респиратору је 47 особа (24 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 23 у осталим болницама).
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.520 особа, а надзор је завршен код 188.422 особе.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *