Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Српцу почела вакцинација радника у здравству

У складу са Планом вакцинације против COVID-19 у Репубилци Српској, јуче је почела вакцинација здравствених радника који раде на територији наше општине.

,,Вакцинисано је 25 радника Дома здравља Србац, као и радници Специјалистичког центра “Хемера” и Здравствене установе “Др Голић” из Српца. Сви су вакцинисани Спутник В вакцином, а вакцинација је прошла без икаквих потешкоћа и компликација. У претходном периоду вакцинисано је 20 радника наше установе у Сремској Митровици, тако да можемо рећи да тренутно имамо око 55% вакцинисаних радника”, рекао је директор Дома здравља Мирко Стојић.

Сљедеће седмице на реду су три дома за старија лица која се налазе на територији наше општине.

Дом здравља Србац је Институту за јавно здравство Републике Српске послао списак лица старијих од 65 година која су изразила жељу да приме вакцину против COVID-19.

,,Тренутно чекамо инструкције из Института за јавно здравство Републике Српске када ће почети вакцинација старијих од 65 година”, додао је др Стојић.

Докторица Тамара Никичевић, епидемиолог у србачком Дому здравља, каже да је на подручју наше општине велико интересовање за вакцинацију и додаје да је за вакцинацију до 15. марта пријављено 720 лица старијих од 65 година.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish