Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Српцу обиљежен 4. април – Дан полиције

Дан полиције Републике Српске – 4. април обиљежен је у недјељу у Полицијској станици у Српцу одавањем почасти страдалим полицијским службеницима Зорану Марићу, Витомиру Новаковићу и Славиши Јовичићу. 

Парастос је служио протонамјесник Жељко Сарић, уз саслужење свештеника Петка Вуковића а присутни су били командир Полицијске станице Србац Синиша Шњегота и неколико полицијских службеника.

Шњегота је свим колегама честитао Дан полиције, напоменувши да тренутна ситуација не дозвољава да се овај датум обиљежи онако како се обиљежавао прије пандемије вируса корона.

,,Свим полицијским службеницима честитам 4. април, желим им добро здравље и успјех у вршењу њихове дужности. И ове године Дан полиције обиљежавамо скромно, служењем парастоса за наше страдале колеге. Због пандемије вируса корона, ове и прошле године изостали су прослава и пријем које смо традиционално организовали, док је акција даровања крви организована током ове седмице и била је успјешна, јер се сви радо одазовемо оваквим акцијама“, изјавио је  Шњегота.

Он је додао да полиција грађанима стоји на услузи, иако су пандемија и мигрантска криза допринијели усложњавању ситуације и полицијских послова.

,,Наш посао је сам по себи веома захтјеван, ризичан и одговоран и тренутна ситуација нам додатно отежава рад, али без обзира на све то, Полицијска станица Србац је ту да заштити наше грађане и њихову имовину и спремни смо да одговоримо на све изазове који се ставе пред нас. Цијенимо труд и рад свих наших службеника, који често своје животе доводе у опасност да би заштитили друге и захваљујем грађанима који својим одговорним и савјесним понашањем у овим тешким тренуцима показују разумијевање за наш посао и дужности“, рекао је Шњегота и апеловао на грађане да поштују епидемиолошке мјере, како би се ситуација што прије ставила под контролу.

Протонамјесник Жељко Сарић изјаво је да су се на мјесту гдје су уклесана имена оних који су за свој народ и вјеру православну дали животе, поново присјетили шта су они учинили за свој народ и генерације које тек долазе.

,,Најмање што ми као људи можемо да урадимо за оне који су животе своје дали за нас, за државу у којој данас живимо, јесте ово данас – чување успомене на њих и чување од заборава оног што су они учинили за нас и за генерације које долазе и треба да их се сјетимо и чешће, не само када су у питању овакви датуми“, рекао је Сарић.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish