Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У последња 24 часа у Српцу четворо новозаражених

Према подацима Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац на подручју општине Србац у протекла 24 часа регистрована су четири нова случаја вируса корона.

Ради се о резултатима PCR тестирања особа из србачке општине које су се јавиле на преглед у Дом здравља Србац као и болничким установама. Ради се о два мушкарца старије животне доби који се налазе на болничком лијечењу у Клиничком центру Бања Лука и двије женске особе средње животне доби које имају блаже симптоме и налазе се на кућном лијечењу.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 107 особа , од чега је 37 активно позитивно на вирус корона.
Од почетка пандемије у општини Србац су заражене 753 особе, од којих се опоравило 689, а преминуло је 27 лица.

Обзиром да је Републички штаб за ванредне ситуације продужио постојеће мјере до 25. марта, из Општинског штаба за ванредне ситуације Србац упозоравају још једном на изразито погоршану епидемиолошку ситуацију и апелују на поштовање прописаних мјера надлежних институција.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, извршено је тестирање 1.080 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 414 особа.

Ради се о 195 мушких и 219 женских особа, од којих је 49 млађе, 257 средње и 108 особа старије животне доби.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби из Источне Илиџе (двије особе), Теслића, Вишеграда, Пала и Градишке.

До сада је у Републици Српској потврђено 48.407 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 2.426 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish