Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У последња 24 сата у Српцу четири случаја вируса корона

Према посљедњем извјештају Института за јавно здравство РС у последња 24 сата забиљежена су четири нова случаја вируса корона која су дијагностикована PCR методом.

Ради се о три женске особе од којих су двије старије и једна средње животне доби и један мушкарац старије животне доби који је тестиран у УКЦ РС гдје се налази на болничком лијечењу.

Из Дома здравља Србац обавјештавају грађане да ће вакцинација особа преко 65 година бити настављена у понедјељак 12. априла са почетком у 10 часова у Спортској дворани у Српцу. У плану је да се вакцинише 90 особа кинеском вакцином Синовак.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 80 особа, од којих су 24 активно позитивне на вирус корона. Од почетка пандемије на подручју општине Србац је заражено 907 особа, од којих се опоравило 846, а преминуло је 37 лица.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у протекла 24 часа извршено је тестирање 1.041 лабораторијског узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 353 особе. Пријављена су 34 смртна случаја, саопштио је Институт за јавно здравство РС.

Када су у питању новообољели, ради се о 176 мушких и 177 женских особа, од којих је 32 млађе, 201 средње и 120 особа старије животне доби.

“Према мјесту пребивалишта, 93 особе су из Бањалуке, 42 из Бијељине, 23 из Гацка, 14 из Добоја, по 13 из Лакташа и Приједора, по 12 из Билеће и Невесиња, 11 из Зворника, девет из Козарске Дубице, по осам из Градишке и Дервенте, седам из Прњавора, по шест из Новог Града, Челинца и Шипова, по пет из Власенице, Котор Вароша, Милића и Мркоњић Града, по четири из Кнежева, Костајнице, Пала, Српца, Фоче и Шековића, по три из Вишеграда, Источног Новог Сарајева и Сокоца, по двије из Братунца, Оштре Луке и Петрова и по једна из Берковића, Брода, Источне Илиџе, Језера, Петровца, Рибника, Рудог, Теслића, Угљевика, Хан Пијеска и Чајнича”, наведено је у саопштењу Института за јавно здравство РС.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 34 смртна случаја код којег је потврђено присуство вируса корона.

“Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су дванаест особа из Бањалуке, по три из Бијељине, Власенице и Приједора, по двије из Градишке, Теслића и Источног Новог Сарајева и по особа из Брода, Добоја, Кнежева, Козарске Дубице, Источне Илиџе, Модриче и Пала”, наводи се у саопштењу.

До сада је у Републици Српској потврђено 57.071 случај вируса корона, а преминуло је укупно 2.912 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 39.713 особа, а тестирано је укупно 241.698 особа. Под здравственим надзором тренутно је 12.050 особа, а надзор је завршен код 163.732 особе.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *