Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У вртићу обиљежен Свјетски дан вода

У вртићу обиљежен Свјетски дан вода

У сарадњи Kомуналног предузећа “Водовод” Србац и Дјечијег вртића “Наша радост” данас је у овој установи обиљежен Свјетски дан вода на којем су наши најмлађи суграђани упознати о значају воде за живот човјека.

“Након паузе од двије године, због пандемије вируса корона, данас смо поново на занимљив начин дјеци објаснили који је значај воде за човјека”, рекла је Милка Медић, референт за развој у Водоводу.

“Водовод” у задњих десетак година на овај дан организује дружење са дјецом из вртића с циљем подизања свијести најмлађих о значају воде и природе уопште.

“Општина Србац једна је од ријетких општина која је богата водама, али се константно мора водити брига о заштити воде за пиће”, додала је Медић.

Поводом обиљежавања Свјетског дана вода, дјеца су кроз цијелу ову седмицу, на занимљив и интерактиван начин, учила о водама и њеној важности за људе.

“Учествовало је око 100 дјеце која су показала шта су научили на тему “Вода која живот значи”. Од малих ногу треба да утичемо на свијест дјеце о значају воде и можемо рећи да су они показали да су свјесни да без воде нема живота”, рекла је Михољчић.

Васпитачица Далиборка Стојић Грабовац каже да су усмјериле дјецу на одговорно понашање према природи и водама, те указале на важност бриге за околину и очување околине и вода.

“Дјеца су показала шта су научила, као прво да је вода извор живота, за шта све користимо воду и како да је чувамо, те да је вода неопходна за живот, не само људи, већ и биљака и животиња које нас окружују”, рекла је она.

Представници србачког Водовода дјеци су поклонили мајице са капљицама воде, здраву храну и флашице питке воде.

Robo Gallery: You didn’t select any Robo Gallery item in editor. Please select one from the list or create new gallery
BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish