Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Успјела друга овогодишња акција добровољног давања крви

Успјела друга овогодишња акција добровољног давања крви

Црвени крст Србац, у сарадњи са Службом за трансфузију крви Опште болнице Градишка, данас је организовао другу овогодишњу акцију добровољног давања крви.

Секретар Црвеног крста, Игор Јовичић, каже да је одзив давалаца и овог пута био на високом нивоу јер је крв даровало њих 56 од укупно 61 колико их је дошло на акцију.

“Захваљујемо се свим добровољним даваоцима којих је дошао велики број за овај период године. Битно је истаћи да је данас крв дало и пет нових давалаца. Подијелили смо мајице, захвалнице и привјеске за наше чланове”, рекао је Јовичић.

Акцију су помогли АДС Србац, Монументал, Лучић доо, Општина Србац и Центар за културу и спорт.

Један од оних који су данас по први пут добровољно дали крв био је Милан Ристић.

“Први пут сам учествовао и сигурно ћу наставити јер на овај начин помажемо људима који се боре за живот”, каже Милан.

Жељко Гужвић данас је 30. пут даровао крв. Он је позвао све оне који желе да буду хумани и спасу нечији живот да се укључе у овакве акције.

“Одлуку да будем добровољни давалац донио сам јер се увијек након тога боље осјећам, не толико физички, колико психички, јер кад неком помогнеш у невољи тај осјећај се не може ничим замијенити. Наставићу да се одазивам докле год будем у могућности”, рекао је Гужвић.

Ненад Гаврановић данас је такође узео учешће и 12. пут даровао крв. Kако каже, данас ви помажете некоме а већ сутра неко може помоћи вама.

Докторица Татјана Милешевић Бабић, трансфузиолог из Опште болнице Градишка, похвалила је србачке даваоце који се на овакве акције одазивају у великом броју и на тај начин обезбјеђују потребне количине крви неопходне у свакодневном функционисању болнице.

“Данашња акција је одлична и на то смо већ навикли. Морам да похвалим Црвени крст Србац на одличној организацији. Тренутно су нам у болници потребне све крвне групе и позивам све који су здрави и имају времена да добровољно дају крв, да то и ураде како би на тај начин спасили нечији живот”, рекла је Милешевић Бабић.