Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

УСАИД позива на доставу пројеката за инвестирање у енергетски сектор

УСАИД позива на доставу пројеката за инвестирање у енергетски сектор

У току су пријаве за пројекат USAID-a “Инвестиције у енергетику” који подржава развој најисплативијих инвестиционих пројеката и помаже им да пронађу свој пут до потенцијалних инвеститора и финансијских институција.

Пројектни тим ће сарађивати са међународним финансијским институцијама (МФИ), банкарским сектором, инвеститорима и корисницима како би се одабраним пројектима који су технички, економски и еколошки одрживи омогућило спровођење у дјело.

Пројекат ће се фокусирати на унапрјеђење инвестиционог потенцијала еколошки прихватљиве производње, преноса и дистрибуције топлотне и електричне енергије, на централизоване системе гријања, водоснабдијевања и санитације, као и на унапрјеђење енергетске ефикасности стамбених и пословних зграда.

Географски фокус пројекта ће бити на Албанији, Арменији, Азербејџану, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Грузији, Гренланду, Kосову, Молдавији, Сјеверној Македонији и Србији, а могуће и у другим земљама из регије у којима би инвестициони пројекат, било посредно или непосредно, могао користити претходно набројаним земљама корисницама USAID подршке.

Пројектном тиму треба да се доставе почетне информације о потенцијалним пројектима који ће се узети у разматрање за израду студија предизводљивости и изводљивости, и накнадна савјетовања у вези са трансакционим услугама.

Пројекти за даљу процјену биће изабрани на основу конкурса. Генерално, минимални износ инвестиције пројекта је 10 милиона америчких долара, с тим што ће се, као посебни случајеви, разматрати и пројекти испод 10 милиона, уколико постоји довољно интересовања од стране међународних финансијских институција.

Тражене податке треба уписати у Захтјев за подацима и послати на мејл energyinvestmentDIR@bv.com или energyinvest@bv.com.

Рок за одговор је 10. фебруар 2023. или прије. Ограничите величину мејла на 5 МБ. За било каква питања и информације, контактирајте Горана Франчића на мејл goran.francic@icloud.com; + 385 99 2717893.

Више информација о пројекту “Инвестиције у енергетику” и Захтјев за подацима можете преузети ОВДЈЕ.