Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Стижу донације за хуманитарну акцију “Kућа од срца 2” за породицу Јареб

Стижу донације за хуманитарну акцију “Kућа од срца 2” за породицу Јареб

Омладински савјет општине Србац покренуо је у августу ове године хуманитарну акцију за изградњу куће седмочланој породици Дарија и Виде Јареб из Горњих Kладара а на намјенски жиро рачун већ су стигле прве уплате.

Акција под називом “Kућа од срца 2” се организује на иницијативу и уз подршку одборника Бранка Граховца који каже да је ово друга акција коју се организује за кратко вријеме након успјешно завршене изградње куће за самохрану мајку Невену Игњатић из Српца.

Граховац каже да су до сада уплате извршили Мото клуб “Пантери” који је донирао 400 KМ, Раде Вученовић 200 KМ, Дражен Стојковић и Александар Бабић по 100 KМ, Милош Берић 70 KМ и Сања Радојчић 50 KМ.

“Замолио бих све добре људе који желе да помогну, да то ураде у складу са својим могућностима како бисмо почели изградњу куће. Хвала свима који су осјетили потребу да учествују у хуманитарним акцијама јер прије свега показују припадност добрим људима и јединство које нам је потребније него икад”, рекао је Граховац.

Он додаје да су се поново јавили бројни хуманисти који су бесплатно одрадили послове у прошлој акцији и који су изразили жељу да бесплатно ураде радове и овај пут, а то су Душко Тутњиловић који ће вршити радове ископа темеља, Далибор Тодоровић инсталирање струје и Зоран Балатуновић инсталирање водоводне мреже.

Граховац каже да се новчана средства за ову породицу, која већ 15 година живи као подстанар, могу уплатити на рачун Омладинског савјета који је отворен у Атос банци на број: 5673532700004798.

“Уколико је неко ограничен временом и није у могућности да чека да изврши уплату у банци, донације се могу уплатити у Дому културе у Српцу а средства се истог дана полажу на рачун. Уз уплату се добија признаница”, рекао је Граховац.

Kонтакт телефон за додатне информације је 066/277-438.

Породица Јареб живи као подстанар у кући коју је добила на кориштење од клаонице перади „Перутнина Птуј С“ из Повелича и која је неусловна за боравак њих двоје и петоро дјеце старости од три до 15 година, а скромна примања им не дозвољавају им да изграде властити дом.

“Општина Србац им је претпрошле године додијелила плац у Гламочанима на површини од 1200 квадратних метара и сада је на свима нама да покушамо прикупити новац како би ова породица коначно добила кров над главом”, истакао је Граховац.