Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Стиже помоћ са свих страна за изградњу куће самохраној мајци Невени Игњатић

Стиже помоћ са свих страна за изградњу куће самохраној мајци Невени Игњатић

Тешка животна прича Невене Игњатић из Српца дирнула је многе Српчане који су се укључили у прикупљање новчане помоћи како би ова самохрана мајка са двоје малољетне дјеце, од којих је једно са посебним потребама, добила нови дом јер тренутно живи као подстанар.

До сада је за акцију „Кућа од срца“, коју спроводи Омладински савјет општине Србац, прикупљено 4.828 КМ.

Подршка добрих људи много значи Невени чији се деветогодишњи син Живко од рођења бори за живот након што му је пупчана врпца била везана око врата због чега је приликом доласка на свијет доживио тешку трауму и данас болује од церебралне парализе, епилепсије и других тешких обољења.

“Након порода је реанимиран а потом пао у кому у којој је провео неколико дана. Два мјесеца је провео на интензивној њези али од тога се до данас није опоравио, због чега се налази на сталним болничким терапијама”, каже Невена.

Тренутно чекају да се ослободи мјесто у Заводу за ортопедију, физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ у Трапистима, како би провео неколико дана на вјежбама за побољшање координације покрета јер не може ходати и сједити самостално, нити држати подигнуту главу, а бронхитис кога има од рођења отежава му дисање.

“Не може јести чврсту храну па му дајем оброке на шприцу. Стално га гуше слине из грла и носа а има и температуру, тако да сам провела многе бесане ноћи”, каже Невена.

Због константне бриге и пажње није у могућности да тражи посао па живи углавном од социјалне помоћи коју добија на Живково име преко Центра за социјални рад.

“Радила сам осам и по година у клаоници перади Перутнина у Српцу и морала сам престати како бих о њему водила рачуна. Много ми помаже кћерка Катарина која има 12 година и која га повремено причува. Надам се да ћемо уз помоћ добрих људи успјети добити свој кров над главом како бисмо се лакше изборили са свим проблемима”, истиче Невена.

Омладински савјет општине Србац је покренуо акцију на иницијативу одборника Бранка Граховца који је један од координатора ове хуманитарне активности.

Граховац каже да је прва новчана сума у износу од 1120 КМ прикупљена на недавном концерту Гоце Тржан на градском тргу у Српцу, гдје је сав приход од продаје пића усмјерен у ове намјене, а добили су 900 КМ и од екипа које су стигле до финала традиционалног србачког турнира у малом фудбалу, односно 500 КМ од Полицијске станице Србац и по 200 КМ од екипа Ауто отпад Ћето и Млади Крајишник.

“Свакодневно стижу бројне донације физичких и правних лица а јавило се и неколико донатора који су изразили жељу да помогну у извођењу радова на кући и набавци намјештаја по завршетку изградње”, каже Граховац.

Финансијску подршку акцији до сада су пружили: Мирко Којић, Милутин Којић и Бојан Којић 1000 КМ, Мирослав Бојић 200 КМ, Милорад Kојић, Зорица Поповић, Биљана Петковић, Томо Божић, Бранка Граховац, Владимир Ђукић, Алекса Драгосављевић, Дражен Стојковић, Марко Kовачевић, Славен Малешевић и Радио Србац по 100 КМ, Александар Бабић, Борислав Лакић, Митар Вучинић, Ристо Аничић, Бранкица Ђукић, Бојан Ђенић, Новица Вученовић, Мирослав Шушчевић и Срђан Гојковић по 50 КМ, те Стефан Миланковић, Зоран Радојчић и Жељко Пајић по 20 KМ, а једна особа која је жељела остати анонимна оставила је 8 KМ у Kафићу “Дом” за ову акцију.

“Добили смо подршку градоначелника Лакташа, Мирослава Бојића и одборнице Биљане Петковић, која је и секретар удружења „Осмијех жене“. Они ће обезбиједити пројектну документацију за изградњу куће а финансијску помоћ ће нам пружити и Општина Србац”, истакао је Граховац.

Посебно истиче гест једног Српчанина који ради у иностранству и који је понудио парцелу за изградњу куће или да је прода а новац донира за ову хуманитарну акцију.

“Све донације су јако важне и много ће нам помоћи како бисмо покушали до зиме овој породици обезбиједити нови дом или бар почети са изградњом”, истакао је Граховац.

Донације за изградњу куће могу се уплатити на жиро рачун који је отворен у Атос банци на број: 567 353 27 000047 98 са назнаком “Хуманитарна помоћ за Невену Игњатић” а новчана помоћ се може донијети и у кафе бар “Дом” у центру Српца у времену од 8 до 14 часова.