Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Стефан Малетић остварио пласман на Јуниорску математичку олимпијаду у Тирани

Стефан Малетић остварио пласман на Јуниорску математичку олимпијаду у Тирани

Стефан Малетић, ученик деветог два одјељења Основне школе “Јован Јовановић Змај” из Српца, освојио је сребрну медаљу на 21. Јуниорској математичкој олимпијади Босне и Херцеговине за ученике основних школа која је одржана у суботу 27. маја у Фрањевачкој класичној гимназији у Високом.

У конкуренцији 42 ученика из цијеле БиХ, Стефан је у укупном поретку остварио четврти најбољи резултат и тиме осигурао пласман на Јуниорску балканску математичку олимпијаду која ће се одржати у Тирани крајем јуна.

На олимпијади су учествовали ученици који су претходно били најуспјешнији на 30. Републичком такмичењу из математике за основне школе из Републике Српске и 63. Федералном првенству ученика основних школа са подручја Федерације БиХ.

Укупно су се рјешавала четири задатка. Сваки задатак је вриједио 10 бодова а израда је трајала пуна четири сата.

Стефанов ментор је био Недим Окић, наставник математике, захваљујући којем је постигао овако добар резултат, као и претходни успјех – прво мјесто на републичком такмичењу из математике. Ово је, иначе, најбољи резултат србачке основне школе.

Директорица школе Мануела Рађевић Јокић честитала је Стефану и његовом ментору на добром резултату и сјајном представљању наше школе на државном такмичењу и пожељела много среће на Јуниорској балканској математичкој олимпијади у Албанији.