Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Стефан Малетић на државном такмичењу из математике остварио најбољи резултат србачке школе

Стефан Малетић на државном такмичењу из математике остварио најбољи резултат србачке школе

У суботу, 21. маја одржана је 20. Јуниорска математичка олимпијада Босне и Херцеговине за ученике основних школа у згради Природно-математичког факултета у Сарајеву, на којој је учествовао и ученик осмог два одjељења из Српца, Стефан Малетић.

Право учешћа имала су 42 ученика који су пласман осигурали као најуспјешнији такмичари 29. Републичког такмичења из математике за основне школе из Републике Српске и 62. Федералног првенстава ученика основних школа са подручја Федерације БиХ.

У веома јакој конкуренцији ученика из цијеле БиХ, Стефан је заузео 14. мјесто, што је најбољи резултат основне школе из Српца, а успјех је још већи самом чињеницом да је постигао шести резултат у конкуренцији ученика осмих и деветих разреда из Републике Српске.

На такмичењу су била четири задатка, сваки је вриједио 10 бодова а израда је трајала четири сата.

Ментор ученика је био Недим Окић, наставник математике, захваљујући којем је постигао овако добар резултат, као и претходни успјех – четврто мјесто на републичком такмичењу из математике.

Директорица школе Мануела Рађевић Јокић честитала је Стефану и наставнику Недиму на добром резултату и сјајном представљању наше школе на државном такмичењу.

Под менторством наставнице Тање Гудаловић, Стефан је освојио четврто мјесто и на републичком такмичењу из физике, што је такође одличан успјех.