Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Србачки ученици “демократе” се представили у специјалном броју Електронских новина

Србачки ученици “демократе” се представили у специјалном броју Електронских новина

У оквиру такмичарског дијела Пројекта “Ја, грађанин” ученици деветог један разреда Основне школе “Јован Јовановић Змај” из Српца су свој рад представили у другом специјалном броју Електронских новина. Издавач је Образовни центар за демократију и људска права “Цивитас”. Циљ овог специјалног издања је представљање јавности свега онога на чему су ученици радили у претходном периоду. Поред приче србачких ученика ово издање доноси 50 прича ученика и ученица из цијеле Босне и Херцеговине, а 78 аутора је писало о свом искуству и раду на проблемском задатку Пројекта “Ја, грађанин”, такмичарског дијела предмета Демократија и људска права. Ови радови показују колико има сјајних младих људи који се на прави начин боре да дођу до рјешења проблема који су препознали у друштву.

Пројекат “Ја, грађанин” подстиче ученике да истражују различите проблеме јавне политике и предлажу нове мјере које могу бити боље и ефикасније рјешење проблема који су истражили. Сваке године овај такмичарски дио похађа око 30 000 ученика, а најуспјешнији међу њима учествују на Финалној смотри у Сарајеву.

Директорка школе Мануела Рађевић-Јокић честитала је ученицима и наставници Нади Миловановић на одличном резултату и пожељела много среће на Финалној смотри у Сарајеву

“И ове школске године екипа наше школе у саставу: Николина Милијашевић, Бојана и Бојан Њежић, Милица Kраљ, Филип Гужвић, Милица Ђуричић, Анђела Kнежевић и Александар Перић је побједник Регионалног такмичења и представљаће нашу школу и приједорску регију на Финалној смотри која ће се одржати половином маја. Ментор ученика је Нада Миловановић, професор српског језика и наставница демократије и људских права” каже директорка школе.