Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Реализована прва овогодишња акција Фонда солидарности Борачке организације Србац

Фонд солидарности Борачке организације општине Србац јуче је реализовао прву акцију у овој години на пружању помоћи својим члановима у рјешавању стамбене проблематике. Обезбијеђена је и постављена нова столарија на кући Стојана Вујановића, демобилисаног борца прве категорије из Kаоца.

Вујановић је изразио захвалност на пруженој помоћи Мјесној борачкој организацији Kаоци и Борачкој организацији општине Србац, односно Фонду солидарности, истакавши да самостално не би могао обезбиједити средства за нову столарију.

Предсједник Мјесне борачке организације Kаоци Драгомир Смиљанић такође је захвалио Фонду солидарности што је прихваћен њихов приједлог кога су кандидовали Борачкој организацији. Смиљанић је задовољан и што се досљедно поштује ранг листа приоритета од стране Фонда која је формирана прошле године.

Извођењу радова присуствовали су чланови руководства Борачке организације општине Србац.

Предсједник Горан Плотан рекао је да је ово прва реализована акција у овој години а вриједност достављене столарије износи 1.550 KМ. Плотан је захвалио занатској радњи власника Драгана Kисића из Маглајана која је радове на демонтажи старе и монтажи нове столарије урадила бесплатно као једну врсту личне помоћи и подршке Фонду.

“Тренутно се у Kобашу, Kукуљама и Новој Веси обављају припремни радови за изградњу три куће најугроженијим члановима Борачке организације а у овој седмици Фонд ће доставити комплетан грађевински материјал за градњу куће нашем члану и саборцу Фикрету Бакоњићу из Kобаша“, додао је Плотан.

Он је поново изразио захвалност онима који су подржали активности Фонда и позвао све људе добре воље, привредна друштва и појединце који су у стању пружити новчану помоћ Фонду солидарности да то и учине, јер тиме чине једно хумано и добро дјело.

“Фонд води рачуна о средствима која троши намјенски и према њима се односи са пажњом доброг домаћина“, истакао је Плотан.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *