Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Припреме за изборе у Борачкој организацији општине Србац

Припреме за изборе у Борачкој организацији општине Србац

Под предсједавањем Горана Плотана данас је у Српцу одржан састанак руководства Борачке организације општине Србац са предсједницима мјесних борачких организација.

На дневном реду се нашла Одлука о расписивању и провођењу избора на свим нивоима организовања у Борачкој организацији општине Србац која је усвојена на недавно одржаној сједници Скупштине БО општине Србац.

Наведеном одлуком предвиђено је да се избори у мјесним борачким организацијама заврше до 15. јуна 2023. године након чега би услиједило и конституисање нове скупштине Борачке организације општине Србац те избор предсједника и свих органа скупштине.

“Данашњи састанак је одржан као припрема пред почетак избора а предсједницима мјесних борачких организација достављено је и упутство о провођењу избора. Закључено је да се у року од два дана одреде термини за одржавање изборних сједница у мјесним борачким организацијама како би се благовремено могли припремити и позиви за чланове БО који ће бити достављени сваком члану. Поред оваквог начина позивања обезбиједиће се и јавно објављивање и позивање чланства путем јавних позива-плаката, јавних позива на званичној интернет страници Борачке организације општине Србац као и у средствима информисања са подручја наше општине”, рекао је Плотан.

На предстојећим изборима могу учествовати чланови Борачке организације који су тај статус стекли закључно са 31.12.2022. године.

На крају састанка упућен је и позив свим члановима Борачке организације општине Србац да учествују у изборним активностима те да остваре своје статутарно право да бирају и да буду бирани.