Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Од петка до понедјељка 12 нових случајева вируса корона у Српцу

У протекла три дана на подручју србачке општине регистровано је 12 нових случајева вируса корона, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

У петак 14. маја евидентирано је 10 случајева брзим антигенским тестирањем, а у питању су четири женске особе старије и средње животне доби и шест мушкараца млађе, средње и старије животне доби. Сви имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

У дане викенда, у суботу и недјељу 15. и 16. маја, евидентирана су још два случаја на основу PCR теста. Вирус је потврђен код једне мушке и једне женске особе млађе животне доби, који имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 49 особа, од којих је 27 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 1011 особа, од којих се опоравило 945 особа, а преминуло је 39 лица.

Из хигијенско-епидемиолошке службе обавјештавају грађане да се имунизација кинеском вакцином Синовак наставља од сриједе 19. маја у Спортској дворани “9. јануар” у Српцу.

У посљедња 24 сата у Републици Српској тестиран је 381 узорак, а од 21 новообољелог 10 је мушких и 11 женских пацијената, од којих је једна млађе, шест средње и 14 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, пет новозаражених особа је из Бањалуке, по четири из Бијељине и Зворника, двије из Kотор Вароша и по једна из Братунца, Лакташа, Милића, Мркоњић Града, Хан Пијеска и Челинца.

У Републици Српској је у посљедња 24 сата преминуло осам особа код којих је потврђено присуство вируса корона.

Ради се о особама старије животне доби од којих су двије особе из Шамца и по једна из Теслића, Мркоњић Града, Бањалуке, Бијељине, Добоја и Станара.

Од почетка епидемије у Републици Српској потврђена су 63.364 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.585 особа код којих је потврђен тест на вирус корона. До сада се опоравило 44.518 особа, а тестиране су укупно 268.402 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 518 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 193, а у осталим болницама 325. На респиратору је 50 особа (21 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 29 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.111 особа, а надзор је завршен код 186.051 особе.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *