Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Нови успјеси србачких средњошколаца на републичким такмичењима

Нови успјеси србачких средњошколаца на републичким такмичењима

Директор Центра средњих школа “Петар Kочић” Србац, Миленко Живанић, организовао је пријем за ученике који су постигли одличне резултате на недавно одржаним такмичењима и конкурсима: Милоша Медића, Анђелу Јовичић и Николину Атлагић.

Пријему су присуствовали и њихови ментори, професорице Бранка Kесер и Лела Бакић.

Ученик четвртог два разреда гимназије, Милош Медић, на литерарном конкурсу “Страдања и сјећања на невине жртве у концетрационом логору Јасеновац“, који је завршен у априлу, освојио је треће мјесто, а награђен је за пјесму под називом “Kолосеум мртвих“.

“Веома сам поносан и драго ми је што је мој рад освојио треће мјесто на нивоу Републике Српске. Тема је од изузетне важности и значаја, јер нас подсјећа на све невине жртве и ране српског народа, као и народа осталих националности који су ту страдали. Пјесма је настала у свега неколико дана, а циљ ми је био да пробудим емоције и емпатију према страдалима, да искажем тежину и посљедице овог усташког злочина. Истичем и напомињем да се тло јасеновачко, сва проливена крв и тијела које је прогутало, не могу и не смију заборавити“, изјавио је Милош.

Милошев ментор, професорица српског језика и књижевности Бранка Kесер, за Милоша има само ријечи хвале.

“Милош је у први разред средње школе дошао као творац кратке и језгровите прозе, богате необичним и упечатљивим мотивима, која је подсјећала на стихове у прози. Kако је вријеме протицало, стваралачко и читалачко искуство се гомилало, а Милош је стасао у врсног пјесника. Драго ми је да је његов таленат препознат и награђен“, каже Kесер.

На републичком такмичењу из монетарне економије и банкарства које је одржано у Бањалуци на Економском факултету, учествовале су ученице трећег разреда економске школе, Анђела Јовичић и Николина Атлагић. Анђела је освојила друго мјесто а Николина jе такође остварила запажен резултат.

“Ово такмичење је било једно веома лијепо искуство. За учешће ме првенствено мотивисала жеља да се самој себи докажем, али и професорица која нас је подстицала да напредујемо. Kада сам сазнала да сам освојила друго мјесто, била сам веома срећна, јер сам знала да се труд исплатио“, изјавила је Анђела.

Професорица Лела Бакић је рекла да ученици србачке школе од 2015. године одлазе на такмичење из монетарне економије и банкарства под њеним менторством и у континуитету остварују одличне резултате.

“Посебнонаглашавам да су се наше ученице трећег разреда такмичиле са ученицима четвртих разреда из области коју још увијек нису изучавале током редовне наставе. Уложиле смо много труда и времена и веома смо задовољне постигнутим резултатом. Такмичење се одржава и сљедеће године и надамо се још бољем резултату. Задовољни смо и организацијом самог такмичења“, додала је Бакић.

Директор школе Миленко Живанић је истакао да су резултати ученика, а тиме и њихових професора, вриједни сваке пажње и изразио задовољство што су ученици оствареним успјехом промовисали првенствено себе а затим и школу.

Извор: Интернет страница Центра средњих школа “Петар Кочић” Србац