Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

На данашњи датум прије 77 година основан Црвени крст Србац

На данашњи датум прије 77 година основан Црвени крст Србац

На данашњи датум 13. маја 1946. године, основан је Црвени крст Србац који је пуних 77 година успјешно извршавао своју волонтерску мисију поштујући принципе Међународне федерације Црвеног крста: хуманост, добровољност, непристрасност, једнакост, независност, неутралност и универзалност.

Из ове хуманитарне организације упућују захвалност свим активистима и члановима који су уградили дио свог живота у њихов рад и својим ангажовањем допринијели њеној афирмацији.

“Дјелујући у тешким временима Црвени крст Србац је успио извршити све циљеве због којих је основан, посебно у спрјечавању људске патње, едуковањем становништва и младих на спрјечавању болести и унапређењу здравља као и обезбјеђењу поштовања људског бића, нарочито у вријеме оружаних сукоба и других ванредних стања. Ангажовањем активиста и чланства подстакнута је добровољност и стална спремност чланова да пруже помоћ и опште осјећање солидарности према свима којима је потребна помоћ и заштита”, наводи се у саопштењу Црвеног крста Србац.

Истакнуто је да се радило на остварењу програмских задатака у сарадњи са надлежним одјељењем Општине Србац, Цивилном заштитом, свим школама на подручју општине, Службом за трансфузију крви Опште болнице Градишка, Центром за социјални рад и другим организацијама које су блиске организацији Црвеног крста Србац као и медијима.

“Упућујемо захвалност свим установама, појединцима и међународним организацијама који су нам били подршка свих ових година”, наглашено је из Црвеног крста Србац.