Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Калиграфски радови србачких основаца на изложби у Новом Саду

Калиграфски радови србачких основаца на изложби у Новом Саду

И ове школске године Основна школа “Јован Јовановић Змај” Србац је узела учешће на 31. конкурсу “Светосавље и наше доба” и 12. калиграфском конкурсу, а радови ученица Дуње Kљајчин, Милице Бабић, Дарие Грабић, Тијане Благић и Тее Новаковић изабрани су за изложбу која ће бити организована у суботу, 13. маја 2023. године у галерији Спортског центра “Спенс” у Новом Саду. Ментор ученица је Нада Миловановић, професор српског језика.

Директорка школе Мануела Рађевић-Јокић честитала је ученицима и наставници Нади Миловановић на великом успјеху.

“Литерарни, ликовни и калиграфски конкурс “Светосавље и наше доба” расписује се за дјецу основних и средњих школа у Републици Србији и Републици Српској од 1992. године. Сваке године, стваралаштво најмлађих изњедри богату ризницу литерарних, ликовних и калиграфских радова. Резултати конкурса су објављени почетком априла, а сада су изабрани и радови за изложбу међу којима су и радови наших ученица. На овогодишњем конкурсу је учествовало укупно 2 706 малишана из 413 предшколских установа и ученика основних и средњих школа из Републике Србије, Републике Српске, Републике Црне Горе, Републике Словеније, Републике Грчке, Италије и Републике Мађарске. Kонкурс је трајао од 27. јануара до 24. марта 2023. године”, рекла је директорка Рађевић-Јокић.

Наградни конкурс, изложбу и свечану академију, на којој се додјељују признања за најбоље радове, организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Kоло српских сестара Епархије Бачке, Одбор за вјеронауку Епархије Бачке, Центар за ликовно васпитање дјеце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља, уз подршку Градске библиотеке у Новом Саду, а подржано је и од Републичког педагошког завода Републике Српске.