Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Додик и Цвијановић у посјети Српцу: Подршка реализацији бројних пројеката у овој години

Додик и Цвијановић у посјети Српцу: Подршка реализацији бројних пројеката у овој години

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић боравили су данас у радној посјети општини Србац гдје су разговарали са начелником општине Млађаном Драгосављевићем и његовим сарадницима о реализацији многих инфраструктурних пројеката који су планирани до краја године.

Међу њима су завршетак изградње новог вртића, улагања у саобраћајну инфраструктуру и друге важне инвестиције од значаја за грађане наше општине.

“Презентовали смо гостима све оно што је урађено задњих година уз подршку Владе Републике Српске и других републичких институција. Упознали смо их са новом развојном стратегијом која је у завшној фази и пројектима који су у плану, гдје смо наишли на разумијевање и помоћ у њиховој реализацији”, рекао је начелник Драгосављевић.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић похвалила је добру сарадњу општинске и републичке власти и додала да општина Србац има циљан стратешки приступ који ствара значајне могућности за будућа улагања.

“Заједнички радимо на изградњи вртића који ће задовољити потребе и већи интерес родитеља и запослених људи који ће са дјецом користити вртићки смјештај. Општина Србац води рачуна о локалним путевима и у оквиру активности Путева Републике Српске реализује се реконструкција пута Србац-Прњавор-Теслић који има регионални значај. Разговарали смо и о томе како ријешити питање локалне депоније. Неке пројекте завршавамо а неки су планирани за наредни период а републичка средства ће бити обезбијеђена”, истакла је Цвијановић.

Српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, рекао је да је у плану програм који ће обухватити улагање у износу од 600 милиона KМ за ревитализацију магистралних и регионалних путева и додао да ће као један од приоритета бити уврштен магистрални пут Нова Топола-Србац-Дервента који ће бити у потпуности реконструисан.

“Начелник и његов тим су допринијели да се реализују улагања у многе инфраструктурне пројекте и заједно ћемо сагледати који су наредни приоритети”, рекао је Додик.

Он каже да је успјешно проведена стабилизација јавних рачуна у Српцу и додаје да је локална власт прије пет година затекла дубиозу у износу већем од два општинска буџета а данас се све доспјеле обавезе редовно сервисирају.

“Са становишта запослености повећан је број радника а има потребе за разним инвестицијама. Били смо оптимистични прије пандемије у том погледу, али је она нажалост спријечила да неке од планираних инвестиција буду заустављене”, истакао је Додик.

Данашњем састанку присуствовали су и министарка финансија Зора Видовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, директор Путева Републике Српске Давор Kострешевић и директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих Милорад Kојић.

Испред Општинске управе учешће су узели и замјеник начелника општине Владимир Гужвић, предсједник Скупштине општине Милош Будић, начелници општинских одјељења и секретар Скупштине општине.

Након званичног састанка, Додик и Цвијановић, у својству функционера Савеза независних социјалдемократа, присуствовали су озваничењу почетка рада нових просторија Општинског одбора СНСД Србац.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish