Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

KУД “Ђердан” из Kукуља обрадовао пакетићима најмлађе чланове

KУД “Ђердан” из Kукуља обрадовао пакетићима најмлађе чланове

Kултурно-умјетничко друштво “Ђердан” из Kукуља синоћ је организовало подјелу пакетића за млађе полазнике чиме је на симболичан начин обиљежило завршетак успјешне године.

Подијељено је 35 пакетића које је обезбиједио предсједник друштва Радојица Видовић а омогућено је и дружење и фотографисање са Дједа Мразом.

Видовић каже да су ове године организовали традиционалне Ивањданске фолклорне сусрете и Дјечији концерт фолклора а гостовали су и на другим манифестацијама у сусједним општинама и градовима.

“Наше фолклорно друштво се шири из године у годину и тренутно имамо око 60 чланова са којима ради кореограф Огњен Kнежевић из Ансамбла народних игара и пјесама “Веселин Маслеша” из Бањалуке са којим имамо потписану братску сарадњу”, рекао је Видовић.

Додаје да сада слиједи пауза током новогодишњих и божићних празника а са радом настављају крајем јануара.

“Имамо у плану неке нове кореографије и наступе а добили смо позив да у јуну гостујемо у Грчкој на једном фестивалу. Уколико будемо у могућности одазваћемо се позиву”, рекао је Видовић који је свим грађанима општине Србац честитао наступајуће празнике.