Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

„Ц.Е.З.А.Р.“ омогућава средњошколцима прво радно искуство

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ почиње са реализацијом пројекта „Запосли средњошколца“ који финансијски подржава Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске. У питању је једномјесечни програм запошљавања, који ће средњошколцима из Српца дати прилику да стекну прво радно искуство, а све у сврху њиховог радног оспособљавања и стицања вјештина које ће им бити од користи приликом првог правог запослења или даљег школовања.

Циљ пројекта јесте да средњошколци стекну практична знања и вјештине кроз прво радно искуство, за шта ће добити хонорар. Реализација подразумијева двије фазе – обуку и једномјесечни програм запошљавања. Обука ће се организовати у Клубу за тражење посла који дјелује у оквиру Завода за запошљавање РС. У питању је припремни период средњошколаца прије одласка на радно мјесто. Обука ће трајати један дан и на њој ће учесници имати прилику да стекну знања и вјештине релевантне за тражење посла, који ће додатно утицати на њихово самопоуздање и мотивацију. Једномјесечни програм запошљавања подразумијева распоређивање младих по фирмама/установама гдје ће провести мјесец дана и за то добити одређену накнаду – хонорар. Број средњошколаца који ће добити прилику да учествује у пројекту је ограничен на 10, а радни ангажман ће трајати мјесец дана – 10/20 сати седмично, односно 50/100 на мјесечном нивоу.

Селекција кандидата

Избор ће се вршити на основу пријава, а предност ће имати ученици завршних разреда средње школе (трећи и четврти). Додатну предност у бодовању ће имати ученици са бољим просјеком оцјена, а гледаће се и досадашњи активизам – број волонтерских сати, те мотивација. Позив је отворен отворен за све ученике, а охрабрују се и они који нису били до сада активни да се пријаве.

Рок за достављање пријаве отворен је најкасније до 22. фебруара. Средњошколци који желе да учествују у пројекту дужни су да се пријаве на један од два начина:

1. Online путем Google forme у наставку:
https://docs.google.com/forms/d/1k2K5EBrdgmOZBi01ZtzVGngarsrpkiQM9Tc7ZiTcX6k/edit?ts=602a2c3a .
2. Лично у просторијама Удружења.

Послодавци:
Пословни субјекти који желе да учествују у пројекту све информације могу добити у просторијама удружења (улица Здравка Челара 29), или на бројеве: 051 928 126 и 065 816 107. Могућа је и пријава путем мејл адресе zdravosrbac@yahoo.com. Рок за достављање пријаве отворен је најкасније до 25. фебруара 2021. године.

Хонорари за учеснике програма су обезбијеђени путем пројекта „Запосли средњошколца“ којег финансира Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, а пословним субјектима ће се оставити на избор да ли ће тај хонорар повећати. Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ ће овим путем иницирати потписивање Меморандума сарадње са фирмама/установама како би развијањем јавно-приватних партнерстава за запошљавање младих пружило подршку развоју, планирању и спровођењу политике запошљавања младих у локалној заједници.

Промотивни видео пројекта: https://www.facebook.com/centarzamlade.srbac/videos/3960921893970653

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *