Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Фонд солидарности помогао набавку пластеника за три демобилисана борца из Ћукала, Разбоја и Мартинца

Фонд солидарности помогао набавку пластеника за три демобилисана борца

Фонд солидарности Борачке организације општине Србац наставио је са пружањем помоћи својим члановима.

На приједлог Мјесних борачких организација Ћукали, Разбој Љевчански и Стари Мартинац, Фонд је учествовао у набавци пластеника за Петра Ђурића, Драгана Микића и Миленка Панџу.

“Успјешно смо реализовали три нове хуманитарне акције из нашег програма пружања помоћи, овог пута за развој пластеничке производње. У предлагању кандидата за помоћ од стране Фонда три наведене Мјесне борачке организације су кандидовале своје чланове за набавку пластеника. На основу ИФАД пројекта Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Општина Србац учествовали су у пројекту са 70 одсто средстава, а предвиђено је да корисници пројекта уплате износ од 30 одсто вриједности пластеника. Тај износ је на себе преузео Фонд солидарности тако да нису имали било какве трошкове код набавке пластеника. Фонд је за ове намјене обезбједио 3.280 КМ.”, рекао је предсједник Борачке организације општине Србац, Горан Плотан.

Он додаје да до краја године планирају још двије акције на пружању помоћи у рјешавању стамбене проблематике.

“Након тога ћемо зимски период искористити за активности на прикупљању средстава како би овај други програм у наредној години успјешно реализовали. И овог пута позивам све оне који су у могућности да новчано помогну Фонду да то и учине“, истакао је Плотан.