Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Филмови “Хероји Халијарда” и “Патролне шапе-Моћни (2023)” на репертоару србачког биоскопа у суботу 21. октобра

Филмови “Хероји Халијарда” и “Патролне шапе-Моћни (2023)” на репертоару србачког биоскопа у суботу 21. октобра

Пројекција нове, ратне драме Радоша Бајића, “Хероји Халијарда”, биће одржана у суботу 21. октобра са почетком у 20 часова, у србачком биоскопу. Радња филма прати период прољећа 1944. године, у тренутку завршнице Другог свјетског рата.

Режија: Радош Бајић
Жанр: Ратна драма
Трајање: 140 мин

У прољеће 1944, у тренутку завршнице Другог свјетског рата, у једном српском селу у току је највећа појединачна акција спасавања америчких и савезничких пилота у историји свјетског ваздухопловства, позната као “Операција Халијард”. У позадини овог историјског догађаја одвија се прича о три брата Јовића и њиховој породици, разапетој између супротстављених идеологија. Док се Мирко бори у одредима Југословенске војске у отаџбини, Сретен се придружио партизанима. Илија, најмлађи мушки насљедник, кога отац жели да сачува, растрзан је између двије стране. Сага о њима и њихове индивидуалне трагичне судбине представљају парадигму српске националне трагедије, братоубилаштва и идеолошких раскола, који цијели један народ одводе у суноврат.

Патролне шапе – МОЋНИ (2023)

Анимирани филм Патролне шапе – МОЋНИ (2023) биће приказан у суботу 21. октобра са почетком у 18 часова.

Режија: Цал Брункер
Жанр: анимирани
Трајање: 95 мин

Kада се магични метеор спусти у Град пустоловина, ПАТРОЛНЕ ШАПЕ добијају супермоћи и постају МОЋНЕ KУЦЕ! За Скај, која је најмања у њиховом тиму, нове моћи су остварење снова. Али, ствари ће постати лоше када Хамдингер, њихов највећи непријатељ, побјегне из затвора и удружи се са лудим научником, како би украо супермоћи за два зликовца. Док судбина Града пустоловина виси о концу, Моћне Kуце морају да зауставе зликовце прије него што постане касно, а Скај ће морати да научи да чак и они најмањи могу да направе највећу промјену.