Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Српцу промовисана Средња школа унутрашњих послова

У Српцу промовисана Средња школа унутрашњих послова

У организацији Полицијске станице Србац данас је у Центру средњих школа “Петар Kочић” одржана презентација Средње школе унутрашњих послова.

Представници школе позвали су све заинтересоване средњошколце из Српца да у што већем броју конкуришу за упис у ову школу у Бањалуци која ће у школској 2023/2024. години уписати прву генерацију у трећи разред средње школе.

“Циљ је да што више младих заинтересујемо за Средњу школу унутрашњих послова”, рекла је један од предавача и професор енглеског језика на Полицијској академији у Бањалуци, Горана Шувак.

Она додаје да су ђацима приближили све предности овог школовања које ће им пружити исцрпније лекције и омогућити да израсту у одговорне људе који обављају частан и поштен посао, као што је посао полицајца.

“Оно што сигурно добијају након завршеног школовања јесте сигуран и стабилан посао. Посебно истичемо бесплатно школовање за све наше ђаке што је велика олакшица првенствено родитељима“, рекла је Шувак.

Данас се могло чути да само јака, организована и школована полиција може бити гарант безбједности. Младе генерације позване су да дају свој допринос изградњи и и даљој надоградњи Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Једна од заинтересованих ученика да своје школовање настави у Средњој школи унутрашњих послова у Бањалуци је Ранка Јокановић, ученица другог разреда економске школе у Српцу.

“Од малих ногу сам заинтересована за ову школу, сама презентација нам је обезбједила низ корисних информација које до сада нисмо знали. Мислим да би ми школовање у Средњој школи унутрашњих послова донијело знање, али и пријатељства за цијели живот”, рекла је Ранка.

Средња школа унутрашњих послова организована је тако да ће ученицима другог разреда средњих школа омогућити упис треће и четврте године, смјер унутрашњих послова, након чега ће стећи диплому полицајац техничар за безбједност.

Средња школа унутрашњих послова почеће са радом од наредне школске године, а ученицима ће бити обезбијеђен и бесплатан смјештај.