Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Српцу обиљежен Дан Републике Српске

У организацији Општинске управе Србац и Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова данас је у Српцу обиљежен Дан Републике Српске.

Тим поводом организовано је полагање цвијећа на централном спомен обиљежју а присутнима се обратио предсједник Скупштине општине Србац, Милош Будић, који је грађанима честитао 29. рођендан Републике Српске.

“Честитам вам Дан Републике Српске, дан који смо кроз историју тако дуго чекали, кога обиљежавамо данас и кога ћемо обиљежавати наредних година. Окупили смо се да одамо почаст свим нашим борцима који су дали животе у претходним ратовима. Са овог мјеста, на Дан Републике, поручујем грађанима да ће општинско руководство активно и несебично радити на јачању Републике Српске и наше општине. Живјела Република Српска и грађани општине Србац“, рекао је Будић.

Испред Општинске управе обиљежавању су присуствовали и начелник општине Млађан Драгосављевић, замјеник начелника општине Владимир Гужвић, потпредсједник Скупштине општине Славица Дабић и вршиоци дужности секретара Скупштине општине и начелника одјељења са сарадницима.

Цвијеће на спомен обиљежје положила је заједничка делегација Општине Србац и Одбора за његовање традиција ослободилачких ратова, као и делегације: Борачке организације општине Србац, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Удружења ратних војних инвалида, СУБНОР-а, Полицијске станице, Уједињеног равногорског покрета, Општинског одбора Савеза независних социјалдемократа и Младих социјалдемократа Србац, Општинског одбора Уједињене Српске, Општинског одбора Демократског народног савеза, Општинског одбора Српске демократске странке и Општинског одбора Партије демогратског прогреса.

По завршетку је у Дому културе организован пригодан коктел.

Ове године Дан Републике је обиљежен на скромнији начин због епидемиолошке ситуације, а из истог разлога ове године није организован свечани дефиле на централној прослави у Бањалуци, док је свечана академија одржана без присуства публике.

Обиљежавању Дана Републике придружили су се многи грађани Српца који су истакли заставе на својим домаћинствима, пословним објектима и аутомобилима, а већ данима су заставицама Републике Српске окићене и улице Српца. Заставе Српске су истакнуте и на јавним предузећима и установама.

Допринос овом важном датуму су нарочито дали млади, међу којима се издваја гест Младих социјалдемократа из Српца који су у петак навече на игралишту Центра средњих школа “Петар Kочић” организовали бакљаду као рођенданску честитку Српској, а формација младих на игралишту је била постављена у облику броја 29.

Такође је 29 младих из ове организације јутрос симболично прошетало улицама Српца носећи у руци заставу Републике Српске.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *