Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У продају крећу разгледнице за слијепа и слабовида лица

Предсједник Општинске организације слијепих и слабовидих лица Србац Божидар Дринић, недавно је дошао на идеју да се израде разгледнице на брајевом писму. Та његова идеја је преточена у дјело, тако да ће разгледнице данас изаћи из штампе.

Дринић каже да су на разгледницама представљена четири различита мотива. На једној је представљен спорт за слијепа и слабовида лица, на другој су техничка помагала, на трећој културни догађаји и на четвртој је слика Луја Браја и његовог писма. Свака од разгледница је штампана у 250 примјерака и ових дана ће се наћи у продаји.

“Добио сам идеју да урадимо те разгледнице које слијепи и слабовиди могу да шаљу пријатељима који спадају у ову категорију друштва. Поред тога, овим још једном желимо да скренемо пажњу на потребе слијепих и слабовидих лица и укажемо колико нам је значајно да разни садржаји са којима се сусрећемо буду прилагођени особама са овом врстом инвалидитета“, каже Дринић.

Према његовим ријечима, један од највећих проблема слијепих и слабовидих лица је запошљавање. О тој теми би требало бити ријечи на састанку који је планиран до краја фебруара, а на којем би чланови Општинске организације слијепих и слабовидих лица Србац требали разговарати са министром финансија Зором Видовић, начелником општине Млађаном Драгосављевићем, предсједником Савеза слијепих и слабовидих лица Републике Српске Бранком Сузићем и директором Библиотеке за слијепа и слабовида лица Бања Лука Желимиром Радиновићем.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *