Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У последња 24 сата у Српцу забиљежено 12 нових случајева вируса корона

Према подацима Института за јавно здравство Српске, на подручју општине Србац у протекла 24 часа је регистровано девет нових случајева вируса корона.
Kако нас је информисала главна медицинска сестра у Дому здравља у Српцу Бранкица Ивановић, у Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља располажу информацијама о 7 пацијената, од којих су 4 мушке и 3 женске особе, млађе, средње и старије животне доби.
Поред ових 9 случајева данас су брзим антигенским тестом у Дому здравља Србац установљена још 3 случаја заражених вирусом корона.
Сви ови пацијенти су са блажом клиничком сликом и налазе се у кућној изолацији, каже Бранкица Ивановић.
Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налазе 103 особе , од чега је 37 активно позитивно на вирус корона.
Од почетка пандемије заражено је 746 особа, од којих се опоравило 682, а преминуло је 27 особа.
Према ријечима главне медицинске сестре Бранкице Ивановић у Дому здравља у Српцу данас је обављена вакцинација 25 здравствених радника притив ЦОВИД-19, руском вакцином Спутњик 5.
Општински штаб за ванредне ситуације још једном скреће пажњу на изразито неповољну епидемиолошку ситуацију и подсјећа на поштовање свих препоручених мјера које су донијеле надлежне републичке и општинске институције.
У посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св.апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 1.387 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 543 особе.
Ради се о 252 мушке и 291 женској особи, од којих је 50 млађе, 358 средње и 135 особа старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта, 169 особа је из Бањалуке, по 34 особе из Бијељине и Требиња, 28 из Приједора, 26 из Лакташа, 24 из Добоја, по 19 из Рогатице и Фоче, 16 из Сокоца, 15 из Пала, 12 из Kозарске Дубице, 10 из Градишке, по девет из Билеће, Зворника и Српца, по осам из Источног Новог Сарајева, Мркоњић Града, Теслића и Шипова, по седам из Источне Илиџе и Челинца, по пет из Братунца, Дервенте и Модриче, по четири из Брода, Вишеграда, Kалиновика, Kотор Вароша, Милића и Новог Града, три из Прњавора, по двије из Берковића, Доњег Жабара, Лопара, Новог Горажда, Сребренице и Шамца и по једна из Власенице, Источног Старог Градам Kостајнице, Невесиња, Осмака, Петровца, Петрова, Рибника, Рудог и Угљевика.
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 15 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су три особе из Бањалуке, двије из Источног Новог Сарајева и по једна из Власенице, Братунца, Мркоњић Града, Добоја, Теслића, Шамца, Дервенте, Пала, Требиња и Вишеграда.
До сада је у Републици Српској потврђено 47.993 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 2.420 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 37.342 особе, а тестиране су укупно 216.863 особе.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *