Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Успјешно одржан трећи по реду “Дрим Tим куп” са 63 екипе из три земље

Успјешно одржан трећи по реду “Дрим Tим куп” са 63 екипе из три земље

Школа фудбала “Дрим Тим” из Српца организовала је протеклог викенда трећи међународни фудбалски турнир за дјецу “Дрим Тим куп” који је одигран на стадиону Фудбалског клуба “Полет” у Малим Ситнешима.

На турниру је укупно учествовало 63 екипе из Србије, Хрватске и БиХ а такмичења су се одвијала у шест старосних група, рекао је тренер Дрим Тима Дражен Драгосављевић и изразио задовољство како бројем екипа а тако и квалитетом такмичења.

“Све је протекло у најбољем реду. Резултат је био у другом плану, мислим да је циљ оваквих турнира првенствено дружење младих фудбалера са ових наших простора. Велики број учесника и посјетилаца даје нам подстицај да из године у годину дижемо квалитет нашег “Дрим тим купа”. Хвала општинској управи у Српцу која нам је дала велику подршку у организацији турнира”, каже Драгосављевић.

Међу екипама из Хрватске била је и екипа Ногометног клуба “Младост” из Петриње на челу са секретаром клуба Николом Бартолићем који каже да ова два клуба имају веома добру сарадњу већ годинама уназад.

“Ту смо на позив Дражена Драгосављевића са којим смо се упознали на турнирима у Бањалуци, Цриквеници а имали смо част да их угостимо у Петрињи. Битно је да дјеца осјете и друге противнике, а не само у својој лиги у којој наступају”, рекао је Никола Бартолић.

Из Бихаћа стигли су чланови Омладинске школе ногомета “3 Е”. Њихов тренер Адмир Мирвић каже да има само ријечи хвале за организаторе турнира.

“По први пут смо у Српцу и стварно смо задовољни организацијом. Сви нам излазе у сусрет и ми се овдје лијепо осјећамо. Битно је да дјеца уживају и стичу нова пријатељства које би требали да развијају у даљој фудбалској каријери”, изјавио је Адмир Мирвић.

“Дрим тим куп” свечано је отворио замјеник начелника општине Србац Владимир Гужвић који је истакао да општина Србац редовно подржава овакве манифестације и да се “Дрим Тим куп” нашао у календару културних и спортских манифестација које добијају финансијску подршку из буџета општине Србац.

“Ми у локалној управи у Српцу трудимо се увијек да будемо уз нашу омладину и могу рећи да је ово један предиван скуп. Овдје могу да се виде младост, таленат, дружење и желим свима да понесу само лијепе успомене из Српца”, рекао је Владимир Гужвић.

Свечаности отварања турнира присуствовали су начелник општине Млађан Драгосављевић и посланик у Народној скупштини Републике Српске Радојица Видовић.