Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Успјешна 18. србачка регата: Љубав према природи надјачала временске неприлике

Успјешна 18. србачка регата: Љубав према природи надјачала временске неприлике

Рекреативци и љубитељи природе из Српца и околних општина учествовали су данас у традиционалној србачкој регати која је одржана по осамнаести пут на траси од Kукуља до Српца дугој 25 километара.

Организатор манифестације и ове године је била Туристичка организација општине Србац а покровитељ Општина Србац, уз финансијску помоћ бројних спонзора.

Учесници су кренули око 10.30 часова са локације некадашњег понтонског моста у Кукуљама а иако их је повремено пратила киша за вријеме пловидбе, успјешно су иза 14 часова стигли на циљ.

Предсједник организационог одбора Милорад Лепир изразио је задовољство што се и поред најављених лоших временских прилика одазвало око 20 пловила.

“Успјели смо у нашој намјери и ове године, а то је да промовишемо природна богатства у доњем току Врбаса и подигнемо еколошку свијест о потреби очувања животне средине”, рекао је Лепир.

Владимир Јешић из екипе “Дарко комерц” из Косјерова, каже да је природа оно што их окупља сваке године на овом мјесту.

“Чиста ријека и лијепо окружење је оно што нас веже и не може нас ништа спријечити да овдје редовно долазимо, па чак ни киша”, рекао је Владимир.

Лука Рауш из србачке екипе “Специјалци” рекао је да на регату долазе не само ради доброг дружења и забаве, већ да подигну еколошку свијест.

“Ријеке не требамо загађивати јер су оне наш велики потенцијал и то морамо искористити”, рекао је Лука, члан Ронилачког клуба “Жабац” који је и ове године био један од најбројнијих на регати.

Директор Туристичке организације Србац, Радисава Шушчевић, рекла је да су у припреми неки нови пројекти који би требали побољшати туристичку понуду у Српцу.

“Нарочито ћемо се трудити да промовишемо потенцијале наших ријека на којима се у задњих пар година одржавају двије регате. У плану је да у наредном периоду извршимо уређење обала Саве и Врбаса и надамо се да ћемо неким новим садржајима обогатити понуду и привући већи број туриста и посјетилаца”, рекла је Шушчевић.

Учеснике регате поздравио је замјеник начелника општине Владимир Гужвић који је рекао да ће Општина Србац наставити пружати финансијску подршку овом догађају у склопу Календара културних и спортских манифестација.

“Трудимо се подржати све људе добре воље који имају инспирацију да праве манифестације од значаја за своје мјесто и општину Србац. Како смо и предвидјели стратегијом развоја, покушаћемо приближити становнике нашим ријекама, окренути се у још већој мјери природним љепотама које нас красе и искористити те потенцијале у туристичке сврхе”, рекао је Гужвић.

Свим учесницима данашње регате уручени су пакети хране и пића а добили су и мајице са обиљежјем манифестације.