Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Уручени пакети за пет бораца Војске Републике Српске исламске вјероисповијести

Поводом предстојећег исламског празника Рамазанског Бајрама, Борачка организација општине Србац данас је уручила пет прехрамбених пакета за демобилисане борце Војске Републике Српске исламске вјероисповијести.

Честитајући Бајрам, предсједник Борачке организације Србац, Горан Плотан, рекао је да се подјела пакета врши по први пут и додао да му је драго што су пронашли средства и сјетили се сабораца друге вјероисповијести.

“По овом смо јединствени у Републици Српској. Ово је мали знак пажње и надам се да ћемо наставити са овом праксом сваке године. На приједлог предсједника мјесне борачке организације Kобаш, пакете смо данас уручили за три породице демобилисаних бораца из Kобаша и двије из Српца”, рекао је Плотан и пожелио да празнични дани протекну у здрављу и срећи.

Плотан је најавио да од 15. маја у Kобашу крећу радови на изградњи нове куће демобилисаном борцу Фикрету Бакоњићу, уз подршку Фонда солидарности.

Захваљујући се Борачкој организацији, Ибрахим Kоларић из Српца, ратни војни инвалид друге категорије, каже да је пријатно изненађен овим гестом.

„Захваљујем се Борачкој организацији што нас се сјетила. Веома лијеп гест са њихове стране, тако да знамо да нисмо заборављени, а с друге стране скупа смо боравили на ратиштима, проводили дане кад је било најтеже и били раме уз раме једни с другима тада, а и сада. Надам се да ће тако и остати и још једном упућујем велику захвалност”, рекао је Kоларић.

Веома обрадован гестом сабораца био је и демобилисани борац прве категорије Војске Републике Српске из Kобаша, Реџо Хоџић.

„Пријатно ме ово изненадило и драго ми је што сте се сјетили и нас бораца друге националности. Волио бих да и друге борачке организације уведу ову праксу а да ми будемо први као примјер“, рекао је Хоџић.

Халид Мешановић из Kобаша, ратни војни инвалид, рањен је на почетку рата.

„Веома сам изненађен и желим вам добродошлицу у моју кућу у Kобашу кад буде прилика. Рањен сам на почетку рата, остао инвалид и нисам способан за рад, али се борим, имам петочлану породицу и желим да останем овдје, да живим на овим просторима, ту гдје јесам и поштујем ово што имамо“, рекао је Мешановић.

Подјели пакета присуствовао је и начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић који је информисао присутне да је у плану да се до краја године у Мјесној заједници Kобаш изгради спомен обиљежје за погинуле борце са овог подручја, јер је још једино остало да се у Kобашу подигне спомен обиљежје у знак сјећања на борце из ове мјесне заједнице који су дали своје животе за Републику Српску.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish