Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Уручена новчана помоћ за борачке категорије

Уручена новчана помоћ за борачке категорије

Борачка организација општине Србац, у сарадњи са Општинском управом, уручила је данас поводом васкршњих празника, једнократну новчану помоћ за 41 демобилисаног борца Војске Републике Српске.

Горан Плотан, предсједник Борачке организације Србац, рекао је да је ово наставак традиције да се пред васкршње празнике дијели симболична помоћ за чланове њихове организације. Помоћ се дијелила на приједлог предсједника мјесних борачких организација који су доставили спискове демобилисаних бораца којима би требало ове године да се уручи симболична помоћ.

“У овим тешким временима на разне начине покушавамо да помогнемо нашим члановима. Преко Фонда солидарности у посљедње три године смо успјели обезбиједити преко 80 хиљада KМ које смо утрошили како би помогли нашим борцима да живе достојанствено. Захваљујемо Општинској управи за дозначена средства за 41 нашег члана, а у четвртак 20. априла, за бајрамске празнике, помоћ ће добити и четири припадника Војске Републике Српске бошњачке вјероисповијести који су током цијелог Одбрамбено–отаџбинског рата били наши саборци“, рекао је Плотан.

Он је додао да је ово симболичан гест према демобилисаним борцима који доказује да они нису заборављени.

Данашњем скупу присуствовао је и начелник одјељења за општу управу и члан Предсједништва Борачке организације Републике Српске, Душко Митрић.

На симболичној помоћи, у име демобилисаних бораца, захвалност је упутио Тихомир Барашин из Дугог Поља који је рекао да ће ова средства прослиједити мајци демобилисаног борца Војске Републике Српске из овог села чији је син био у затвору јер је оптужен за ратни злочин, а живе у веома тешким условима без икаквих примања.

Слободан Марић из Бардаче истакао је да више од ове симболичне помоћи значи то што се неко сјетио бораца пред велики хришћански празник.

Демобилисани борци су поручили да традицију треба наставити и истакли да сљедеће године пакете треба да добију и други демобилисани борци који до сада нису били на списку за помоћ.

Уз помоћ Општине Србац обезбијеђено је и 10 једнократних новчаних помоћи за чланове Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Србац.