Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Седмица књиге обиљежена у вртићу

Седмица књиге обиљежена у вртићу

У Дјечијем вртићу “Наша радост” од 14. до 18. новембра обиљежена је Седмица књиге.

Васпитачица Далиборка Грабовац каже да је током цијеле седмице била заступљена тема књиге и њеног значаја, о чему су полазници учили кроз разне активности.

Двије старије групе у сриједу су ишле у Дјечије позориште у Бањалуку гдје су одгледале представу “Kоњић Грбоњић”, а мала, средња и мјешовита група су у четвртак посјетиле Народну библиотеку.

Свака група је направила сликовницу везано за бајку коју су обрадили. Мала група је имала активности везане за бајку “Деда и репа”, средња група је одабрала бајку “Црвенкапа”, мјешовита бајку “Три прасета”, а двије старије групе су изабрале бајку “Вук и седам јарића”.

Данас, посљедњег дана Седмице књиге, све групе имале су активност “Пишем ти писмо”. Дјеца су писала писмо за родитеље, убацили га у коверту и адресирали. Од картонских кутија направили су поштанско сандуче у које су убацили писмо, а при доласку по дјецу, родитељи ће преузети писма.

Овој активности су се прикључили и полазници старије јасличке групе, док су најмлађи полазници са својим васпитачицама прелиставали сликовнице.