Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Рукометне наде из Српца све боље на турнирима

Рукометне наде из Српца све боље на турнирима

Чланови рукометне школе и Женског рукометног клуба Србац наступили су ових дана на турнирима у Прњавору и Бањалуци гдје су остварили добре резултате и показали да се на њих може озбиљно рачунати у будућности.

На турниру “Растимо здраво, играјмо рукомет”, који је одигран јуче у Прњавору наступиле су двије екипе младих рукометаша и рукометашица из Српца од 2010. до 2012. годишта.

Играо се мини рукомет а такмичење се одвијало на половини терена, гдје су упоредо организоване двије утакмице. На једној од њих играла је комбинована екипа дјечака и дјевочица из Српца и освојила друго мјесто а у другој утакмици је тим србачких дјевојака заузео треће мјесто.

Учешће на турниру је узело 14 екипа из пет различитих клубова.

“Било је ово лијепо искуство за наш тим а дјеца су се вратила кући пуна утисака. Захваљујемо се домаћинима који су нас дочекали у угодној и пријатељској атмосфери. Наша дјеца су још једном показала добру игру и жељу за напредовањем. Честитамо дјевојчицама а нарочито дјечацима којима је ово први пут да се такмиче и који су показали лијеп рукомет”, рекла је тренер Валентина Кеба, која је заједно са Исидором Глишић ангажована у клубу за рад са младима.

Претходног викенда су чланице Женског рукометног клуба Србац освојиле треће мјесто на турниру у Бањалуци гдје се такмичило 76 екипа дјечака и дјевојчица различитих узраста.

На том турниру признање за најбоље десно крило добила је играчица Александра Њежић у категорији 2010. годишта, гдје је запажена била и голман Соња Смиљанић из Српца.

“Са овим турнирима завршавамо сезону и идемо на паузу до септембра када поново креће школа рукомета и припреме за омладинску лигу. Очекујемо да нам се у међувремену придружи још чланова”, истакла је Кеба.