Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Радни састанак са предсједницима мјесних борачких организација

Радни састанак са предсједницима мјесних борачких организација

У сали за састанке општине Србац данас је одржан састанак руководства Борачке организације општине Србац са предсједницима мјесних борачких организација.

Састанком је предсједавао Горан Плотан предсједник Бoračke organizacije општине Србац а сједници је присуствовао и Горан Тривунић, предсједник Одбора ратних војних инвалида.

Плотан је упознао присутне са актуелностима у раду БО општине Србац и Борачке организације Републике Српске са посебним освртом на недавно одржану сједницу Скупштине БОРС у Бањалуци.

Када је у питању рад БО општине Србац, предсједници мјесних борачких организација су истакли видљиве помаке у раду у посљедњих неколико година који се тичу ангажовања Борачке организације у пружању помоћи најугроженијим члановима.

Предсједници Мјесних борачких организација су упознати и са планом наредних активности Фонда солидарности те са својим обавезама у предлагању кандидата за помоћ.

Фонд је реализовао у потпуности свој први програм гдје је пружена помоћ за 22 члана Борачке организације у рјешавању стамбене проблематике, односно по принципу једна мјесна борачка организација-један члан. Реализацијом овог програма стекли су се услови да се крене у наредне активности Фонда.

Данас је договорено да до 1. јула све мјесне борачке организације доставе нове приједлоге за помоћ Фонда солидарности по истом принципу, с тим да се могу достављати приједлози поред стамбеног збрињавања и за пружање помоћи у развијању пластеничке и друге пољопривредне производње као и за подршку и помоћ у бањском лијечењу. На основу приједлога које доставе мјесне борачке организације урадиће се ранг листа по којој ће се вршити реализација помоћи од стране Фонда солидарности.

Динамика реализације овог програма ће зависити од прикупљених средстава, па је максимално ангажовање свих органа Борачке оргнаизације на прикупљању средстава у Фонд солидарности један од закључака данашњег састанка.