Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Признања за “Миленијум” и Слађану Зрнић на Фестивалу омладинских позоришта РС

Признања за “Миленијум” и Слађану Зрнић на Фестивалу омладинских позоришта РС

Аматерско позориште младих “Миленијум” из Српца освојило је двије награде на 21. фестивалу омладинских позоришта Републике Српске који је одржан од 17. до 23. октобра у Бањалуци.

“Миленијум” је наступио са најновијом представом “Сањари” и добио награду за колективну игру и награду за оригинални драмски текст, која је припала редитељу Слађани Зрнић. Поред тога, Зрнићевој је припала посебна награда “Владимир Kезић-Kеза” коју додјељује дирекција фестивала за изузетан допринос развоју омладинских сцена у Републици Српској.

Ово је велико признање за србачко позориште и Слађану Зрнић, дипломирану глумицу и драмског педагога, која са младим србачким глумцима ради већ више од једне деценије.

“Пресрећни смо због овог успјеха и ово је признање не само за нашу представу, већ и цјелокупан рад на културном уздизању и образовању младих људи у Српцу. Ускоро планирамо обрадовати Српчане још једним извођењем ове представе у новембру, када ћемо обиљежити 16 година постојања и рада нашег аматерског позоришта”, рекла је извршни директор Миленијума, Санела Видовић.

На фестивалу је изведено осам представа а наступило је више од 100 младих глумаца из Српца, Дервенте, Бијељине, Пала, Прњавора и Бањалуке, као и гости из Новог Сада.

У пратећем програму одржане су радионице, округли столови, промоције и изложбе посвећене културном стваралаштву младих.

Фестивал је такмичарског карактера и сваке године одржава се у другом граду а овогодишњи домаћин је било позориште “ДИС” из Бањалуке.

На досадашњих 20 фестивала у многим градовима, а пред 47.000 посјетилаца, одиграно је 200 позоришних представа, са више од 2.900 глумаца, којима је то био позоришни почетак.

У Републици Српској раде 33 позоришне сцене, са више од 920 регистрованих чланова.

Директор Миленијума, Санела Видовић, позива све младе људе из Српца који желе научити основе глуме да се јаве путем фејсбук странице НВО “Миленијум” Србац или контактом на телефон 065/648-914.

“Већ у јануару планирамо покренути нови циклус када ћемо окупити младе глумачке таленте у припреми за нову представу”, истакла је Видовић.