Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почели земљани радови на изградњи зграде за младе брачне парове у Српцу

Почели земљани радови на изградњи зграде за младе брачне парове у Српцу

Ових дана почели су земљани радови на изградњи зграде за младе брачне парове у Српцу која ће имати корисну површину од 1800 квадратних метара, док ће станови бити величине од 65 до 75 квадрата.

Замјеник начелника општине Владимир Гужвић рекао је да су припремне активности кренуле још прошле године а ријеч је о веома амбициозном пројекту који је захтјевао детаљну припрему.

“Ове године смо изабрали извођача који је и званично почео са земљаним радовима 13. маја. Радове на изградњи зграде изводи фирма “PROMAX” из Модриче која је дала гаранције да ће пројекат довести до краја. Свједоци смо посљедњих мјесеци раста цијена грађевинског материјала али са сигурношћу можемо тврдити да ће зграда бити завршена и да ће у њој свој дом обезбиједити 20 младих брачних парова који буду испуњавали услове прописане правилником општине Србац. Рок за изградњу нове зграде је 12 мјесеци од дана почетка извођења радова”, рекао је Гужвић.

Он је додао да ће за најкасније два мјесеца бити расписан јавни позив на који ће моћи да се пријаве сви заинтересовани, односно они који испуњавају услове прописане правилником за куповину станова по подстицајним цијенама, како би се након тога могла утврдити прво прелиминарна а затим коначна ранг листа младих брачних парова који могу ући у процедуре за куповину ових станова.

Општина Србац је 3. марта прошле године усвојила Одлуку о дугорочном задужењу општине Србац путем четврте емисије обвезница у износу од 1,2 милиона KМ како би се финансирао овај пројекат предвиђен Планом капиталних инвестиција.

Обезбијеђена је локација за изградњу зграде и потребне дозволе, уређен приступни пут и околина, те изабран извођач радова, док је идејни пројекат већ раније завршен.