Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почела изградња водоводне мреже у Илићанима

Почела изградња водоводне мреже у Илићанима

Општина Србац започела је реализацију пројекта изградње водоводне мреже у Илићанима у дужини од 5,5 километара главног цјевовода и око 11 километара разводне мреже, чиме ће бити омогућен прикључак на градску водоводну мрежу за 68 домаћинстава.

Радове финансира Влада Републике Српске у износу од 330 хиљада KМ а за извођача је изабрано Kомунално предузеће “Водовод” Србац.

Градилиште у Илићанима данас је обишао и замјеник начелника општине Владимир Гужвић који је изразио задовољство што ће на овај начин бити додатно проширен број домаћинстава који ће користити воду са градске мреже.

Недавно је завршена и изградња главног цјевовода до Разбоја Љевчанског у дужини од 1250 метара, што ће омогућити прикључак за 32 домаћинства, подручну школу и друштвени дом у овом селу.

„Наша намјера је да цјелокупно подручје србачке општине буде покривено водоснабдијевањем са градске мреже јер располажемо довољним количинама воде и кадровским и техничким потенцијалом за ову врсту инвестиције“, рекао је директор Водовода, Дражен Стојковић.