Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Посјета начелника Млађана Драгосављевића фирми Kолектор ЦЦЛ у Црнаји

Посјета начелника Млађана ДРагосављевића фирми Kолектор ЦЦЛ у Црнаји

Начелник општине Млађан Драгосављевић обишао је производну халу фирме “Kолектор ЦЦЛ” у индустријској зони Црнаја и разговарао са руководством фирме о производном процесу и будућим пословним плановима.

Ова фирма је отворена у јулу 2018. године и у њу је уложено око миллион евра властитих средстава. Послује у саставу словеначке компаније “Kолектор” која има више десетина предузећа у Европи, Азији и Сјеверној Америци са неколико хиљада запослених, а на локацијама у Црнаји, Kлашницама и Приједору запошљава 539 радника. Од тог броја, у Црнаји је запослено 190 радника а њих 160 је из србачке општине.

Борис Петровић, руководилац производње у Kолектору ЦЦЛ, пословна јединица Србац, рекао је да се на овој локацији баве производњом електро компоненти, као што су феритна језгра, магнети, пригушнице, трансформатори, РФ антене и сензори.

“Готово сви наши производи пласирају се у иностранство, доминантно у Европску Унију, а радимо производе и за азијско и америчко тржиште”, рекао је Петровић.

Kупци су им из широког спектра производње електронских компоненти а издвајају се аутомобилска индустрија и произвођачи сензора.

“Неки од купаца за које радимо су “Hella” за коју радимо трансформатор за “battery management” који се уграђује у мерцедесове електричне аутомобиле и “Sick”, “Balluff” и “Pepperl+Fuchs” који су свјетски лидери у производњи сензора и за које радимо феритна језгра и сензорске пригушнице”, рекао је Петровић, који се захвалио начелнику и његовом тиму на посјети, уз жељу да и даље наставе уску сарадњу са локалном заједницом.

Начелник општине Млађан Драгосављевић изразио је задовољство што је имао прилику да поново посјети овај колектив и упозна се са производњом.

“Посебан утисак на мене и сараднике оставио је висок ниво технолошке опремљености и одлични услови за рад. Обезбијеђени су сви потребни аспекти како би се радници осјећали угодно и мотивисано. Разговарали смо о будућим плановима и увјерио сам се да постоје размишљања да се у догледно вријеме прошири производња и повећа број радника, што ће зависити и од глобалних поремећаја на свјетском тржишту. Велика је ствар што је Kолектор ЦЦЛ покренуо производњу која овдје запошљава 190 радника и изражавам наду да ће се производни процесс проширити када се за то створе претпоставке”, рекао је начелник Драгосављевић.

У посјети фирми “Kолектор ЦЦЛ” били су још и начелник одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић и директорица Туристичке организације општине Србац, Радисава Шушчевић.