Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Полазници вртића посјетили Полицијску станицу Србац

Полазници вртића посјетили Полицијску станицу Србац

У склопу обиљежавања Седмице саобраћаја, полазници Дјечијег вртића “Наша радост“ данас су посјетили Полицијску станицу Србац гдје су се упознали са радом и опремом полицијских службеника.

Kомандир Синиша Шњегота рекао је да је веома важно дјецу на вријеме едуковати о понашању у саобраћају.

“Данас нас је посјетило око 50 полазника вртића којима смо показали нашу опрему, разговарали с њима и одговарали на бројна питања. Радује нас сарадња са предшколским и школским установама и сматрамо је веома корисном јер је важно да дјеца, као најмлађи учесници у саобраћају, буду упознати са правилима понашања, како би њихово кретање било што безбједније. Стојимо на располагању како нашим најмлађим, тако и свим грађанима општине Србац“, рекао је Шњегота.

Васпитачица Вања Аривук каже да је у питању редовна програмска активност и додаје да је цијела седмица у вртићу посвећена садржајима кроз које дјеца уче о правилима понашања у саобраћају, превозним средствима и слично.

“У понедјељак смо дјецу упознали са врстама превозних средстава, јуче су доносили и правили превозна средства од картона и разних других материјала, а данас је била организована посјета Полицијској станици. Сутра ће полицијски службеници посјетити вртић, након чега ће бити организована шетња кроз град и учење правилног преласка улице на семафору, док ће у петак дјеца у вртић донијети своје бицикле или тротинете и пролазити полигон који ћемо напавити“, рекла је Аривук.