Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Позив незапосленим женама за пружање подршке у проналажењу посла

Позив незапосленим женама за пружање подршке у проналажењу посла

Kолектив д.о.о. (MojPosao.ba), приватна агенција за посредовање у запошљавању, објављује позив свим заинтересованим и одговарајућим послопримцима за учествовање у пројекту „Подршка незапосленим особама кроз услуге приватне агенције за запошљавање у Босни и Херцеговини“ који финансира Амбасада Шведске а подржава Свјетска банка.

Овај позив је отворен за неактивне и дугорочно незапослене жене с циљем подршке њиховом уласку или повратку на тржиште рада.

На овај пројекат могу се пријавити све жене без обзира на старосну категорију, а које испуњавају сљедеће услове:

 • Дугорочно незапослене (12 мјесеци и више); и/или
 • Пријављене на биро за запошљавање 12 мјесеци или више;- и/или
 • Незапослене жене које су недавно примиле социјалну (новчану) накнаду.

Учешће у Пројекту укључује:

 • Обука и едукација о процесима тражења посла и тржишту рада (припрема и писање биографије, припрема за разговор за посао; “софт” вјештине као што су комуникацијске вјештине, тимски рад; упознавање с правима и одговорностима радника и слично);
 • Савјетовање и спајање са послодавцима;
 • Обука на радном мјесту код послодавца, у занимању које одговара личном профилу незапослене особе.

Све услуге пројекта су бесплатне.

Предност у пружању услуга имаће жене без радног искуства као и жене без универзитетског образовања.

Вашу пријаву на јавни позив попуните на страници www.mojposao.ba или кликом на линк „Пријави се овдје“.

Уколико Вам је потребна помоћ приликом пријаве или имате питање у вези са Пројектом можете се обратити путем e-maila: podrskawb@kolektiv.ba

Позив остаје отворен до 31.12.2022. године.

Додатне напомене:

 • Подршка може укључивати све или само неке од наведених мјера, у зависности од потреба незапослених особа и капацитета Пројекта.
 • У случају превеликог броја пријава, корисници пројекта биће одабрани насумично међу онима који испуњавају услове с обзиром на ограничена финансијска средства Пројекта.
 • Пројекат задржава право даљње провјере навода кандидата и њихове подобности за учествовање и кориштење услуга Пројекта након пријаве кандидата.
 • Пројекат не може гарантовати спајање са послодавцем као ни запошљавање, али услуге Пројекта осигуравају све што је потребно да се кандидати адекватно припреме и развију и/или унаприједе своје вјештине и знања како би били конкурентнији на тржишту рада.
 • Личне податке које подијелите приликом попуњавања пријаве за Пројекат, а у сврху учешћа у Пројекту, похрањују се у базу Kолектива и користе се у сврху дефинисану Пројектом што, између осталог, значи да се могу дијелити са свим заинтересованим странама које су укључене у Пројекат (службе за запошљавање, потенцијални послодавци, партнери и сарадници Kолектива на провођењу пројектних активности те образовне и/или друге установе/организације које пружају услуге обуке/едукације).

Kолектив д.о.о. (MojPosao.ba) постоји и успјешно послује дуже од двадесет година. Нуди услуге посредовања у запошљавању, савјетовање и информисање незапослених особа и послодаваца о могућностима запошљавања, организује оспособљавање и образовање незапослених лица, али и професионално усмјеравање, информисање и савјетовање стручних кадрова. Активно учествује у друштвено-одговорним кампањама и пројектима који се баве питањем побољшања услова на тржишту рада и сарађује са преко 35 хиљада послодаваца и 500 хиљада послопримаца.

У претходном периоду, у оквиру пројекта „Подршка незапосленим особама кроз услуге приватне агенције за запошљавање“, финансираног од стране Амбасаде Шведске у Босни и Херцеговини и уз подршку Свјетске банке, пружене су услуге савјетовања за преко 2.000 корисника пројекта, од којих је преко 500 запослено у сарадњи с преко 100 послодаваца.