Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Основци из Српца на финалној смотри пројекта “Ја, грађанин” у Сарајеву

Основци из Српца на финалној смотри пројекта “Ја, грађанин” у Сарајеву

Екипа Основне школе “Јован Јовановић Змај” из Српца узела је учешће у суботу и недjељу 21. и 22. маја на финалној смотри пројекта „Ја, грађанин“ у згради Парламента БиХ у Сарајеву.

Наш тим након освојеног првог мјеста на регионалном такмичењу представљао је приједорску регију.

На Смотри је учествовала мало измјењена екипа, због екскурзије ученика деветог разреда, а тим је предводила Радана Пантелић.

Од ученика су учествовали: Марија Гашић, Николина Милијашевић, Лана Пејаковић, Дајана Николић, Милица Kраљ, Милица Ђуричић, Филип Гужвић и Стефан Татић, док су из побједничке екипе једино одсутни били Теа Новаковић и Миња Бајагић.

Њихов ментор је Нада Миловановић, професорка српског језика и наставница демократије и људских права.

Домаћин Финалне смотре је Образовни центар за демократију и људска права ЦИВИТАС у сарадњи са Уредом за односе с јавношћу Амбасаде Сједињених Америчких Држава.

И ове године промовисано је преко 360 најуспјешнијих ученика практичне наставе грађанског образовања пројект “Ја, грађанин“ у школској 2021/2022. години.

На Смотри су организоване радионице за ученике и наставнике, након чега је услиједило свечано затварање и уручење признања свим учесницима.

Труд и рад наших ученика је запажен и један ученик из тима учествоваће у кампу за талентоване ученике који ће се организовати на Јахорини од 6. до 8. јуна 2022. године, а ради се о Лани Пејаковић, ученици деветог два одјељења.