Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Од петка до данас 22 нова случаја вируса корона у Српцу

Према подацима Института за јавно здравство Републике Српске и Дома здравља Србац, на подручју србачке општине од петка 12. до уторка 16. марта регистрована су чак 22 нова случаја вируса корона.

Докторица Тамара Никичевић из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац каже да је од тог броја 17 лица било позитивно на брзом тестирању које је извршено у овој установи.

„У петак смо имали чак деветоро позитивних у једном дану а у недјељу четворо. Јуче смо регистровали још једног зараженог а данас троје“, рекла је Никичевић.

Позитивно на вирус корона било је још петоро лица која су тестирана PCR тестом а податке је званично саопштио Институт за јавно здравство.

„Данас и јуче смо на овај начин открили по двије новозаражене особе а у петак једну“, навели су у Институту.

Закључно са данашњим даном у изолацији се налазe 122 особe из Српца од чега су 42 активно позитивне на вирус корона. Од почетка пандемије заражено је 735 особа од чега се опоравило 666 а преминуло је 27 особа.

Општински штаб за ванредне ситуације још једном скреће пажњу на изразито неповољну епидемиолошку ситуацију и подсјећа на поштовање свих препоручених мјера које су донијеле надлежне републичке и општинске институције.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *