Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одржана осма сједница Предсједништва Борачке организације Србац

Предсједништво Борачке организације општине Србац одржало је у петак 19. фебруара у згради Општинске управе осму редовну сједницу којом је предсједавао предсједник Предсједништва Драган Алексић.

Сједница је имала извјештајни карактер, а на дневном реду су се нашла годишња документа Предсједништва и Борачке организације.

Једногласно је усвојен извјештај о раду за 2020. годину и извјештај о приходима и расходима за исто временско раздобље.

Констатовано је да се рад одвијао у отежаним условима због актуелне пандемије али да су остварени зацртани циљеви и програмски задаци. Када су у питању финансијски показатељи, видљиво је да су средства трошена у складу са планом за 2020. годину те да се одговорно приступило материјално-финансијском пословању организације.

Усвојен је и извјештај о раду Стручне службе за 2020. годину и План рада Стручне службе за 2021. годину. Закључено је да је Стручна служба одговорила свом задатку, односно да је успјешно дјеловала и функционисала извршавајући све обавезе постављене од стране руководства и органа Борачке организације општине Србац.

Чланови Предсједништва су у наставку сједнице усвојили Програм рада за 2021.годину, заједно са Календаром обиљежавања значајних датума и јубилеја, као и приједлог Финансијског плана Борачке организације општине Србац за 2021. годину.

Према усвојеном Календару, као новина у односу на претходну годину, предиђено је да се 12. маја на Дан формирања Војске Републике Српске изврши полагање цвијећа-ружа на гробна мјеста свих погинулих бораца Војске Републике Српске на подручју општине Србац. Сви други значајни датуми, јубилеји и парастоси у мјесним заједницама задржали су своју мјесто у Календару уз минималне корекције када су у питању датуми обиљежавања.

Директор привредног друштва “Борац” д.о.о. Србац Светислав Босанчић упознао је чланове Предсједништва са Информацијом о раду друштва у 2020. години, коју је Предсједништво једногласно усвојило, а извјештај о раду и материјално-финансијском пословању друштва за 2020. годину ће се наћи на дневном реду Скупштине Борачке организације општине Србац која је предвиђена у наредном мјесецу.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *