Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одржана изборна скупштина слијепих и слабовидих и отворена нова канцеларија

У сали за састанке у згради Општине Србац данас је одржана 5. изборна скупштина Општинске организације слијепих и слабовидих лица Србац, на којој је за предсједника организације поново изабран Божидар Дринић, а за секретара Санела Жујић, која је изабрана и за делегата србачке организације у Савезу слијепих и слабовидих лица Републике Српске.
Годишња документа су усвојена једногласно, без веће дискусије, а након сједнице је уприличено свечано отварање нове канцеларије Организације која се сада налази на спрату Хипер корта.
Секретар Санела Жујић је, у изјави за Радио Србац, поменула да је претходна канцеларија била неусловна, а да су сада створени бољи услови за рад.
,,Наша Организација сада има одличне услове за рад, јер је канцеларија технички опремљена, а поред тога имамо и шаховске табле за слијепа и слабовида лица, тако да наши чланови имају прилику да овдје проведу слободно вријеме. Велика предност је што се канцеларија налази на првом спрату, што је олакшање за слабовида лица, јер је број степеница мањи него при приласку претходној просторији у којој смо боравили. Сада су степенице довољно простране за употребу помагала и лакше кретање лица која имају озбиљне проблеме са видом, као и за неопходну помоћ друго лица“, истакла је Санела Жујић и захвалила свим гостима који су се одазвали и који им пружају подршку у било ком смислу.
Отварању канцеларије су присуствовали предсједник Савеза слијепих Републике Српске Бранко Сузић,директор Специјелне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС Желимир Радиновић,начелник Одјељења за привреду,пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић, директор ДИС театра младих Бања Лука Новица Богдановић, Синиша Видовић који је са ДИС театром покренуо обнављање књижног фонда за слијепу и слабовиду дјецу, представници удружења и организација слијепих и слабовидих из Дервенте, Козарске Дубице, Костајнице и Тузле, и други гости који на разне начине подржавају лица из категорије слијепих и слабовидих.
Оцјењујући рад србачке организације Бранко Сузић је рекао да се Организација налази на 10 мјесту на ранг листи од укупно 22 у РС, да су се руководство и чланови добро снашли у периоду вируса корона, али да треба наћи начина да се анимирају и пасивнији чланови, како би се оснажио положај Српчана, а самим тим и Савеза у цјелини.
,, Општинска организација слијепих и слабовидих Србац се добро носи са новонасталом ситуацијом усљед пандемије вируса корона. Тренуто се налазе на златној средини наше ранг листе, али вјерујем да ће се потрудити да се сврстају на виши ниво табеле, јер увијек може боље. Заиста је потребно да се уради више на анимирању осталих чланова, како би се уз више идеја, рада и акивности направили кораци ка оснаживању положаја сваког појединца из ове категорије, а самим тим и организације. Заједничким снагама можемо допријенити побољшању статуса слијепих и слабовидих, а то и јесте наш основни циљ“, рекао је Сузић.
Желимир Радиновић,директор Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица, чест је гост на скуповима које организују слијепи и слабовиди у Српцу. Овом приликом је члановима организације пожелио срећан рад у новој канцеларији .
,,Специјална библиотека слијепим и слабовидим лицима даје могућност да се без проблема образују и информишу, те гаји лијепе и плодне односе са свим организацијама у РС и заиста нас радује успјех сваке организације. Ово данас је велики помак за слијепе и слабовиде у Српцу и честитам им на томе, јер стабилна организација, предвођена људима који улажу труд и рад и опремљеност потребном техничком опремом, отвара врата новим могућностима, разним едукацијама и слично“, рекао је Радиновић.
У наредном периоду, у плану је додатно опремање канцеларије и бројне ктивности које за циљ имају побољшање услова живота и рада слијепих и слабовидих лица.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *