Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Начелник организовао пријем за Miss Earth БиХ Дајану Шњеготу

Начелник организовао пријем за Miss Earth БиХ Дајану Шњеготу

Начелник општине Млађан Драгосављевић организовао је данас пријем за Дајану Шњеготу (19) из Разбоја Љевчанског која је проглашена за нову „Miss Earth“ Босне и Херцеговине и стекла право учешћа на свјетском избору који ће се у новембру одржати у Филипинима.

Пријему су присуствовали и замјеник начелника општине Владимир Гужвић и начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић који су заједно са начелником упутили честитке нашој суграђанки и пожелили јој успјех са жељом да нас достојанствено представи на овом престижном такмичењу.

Дајана се већ увелико припрема за свјетску смотру љепоте гдје ће учествовати са дјевојкама из 146 земаља свијета, а биће двадесета представница Босне и Херцеговине у историји овог такмичења.

“Већ сам кренула са усавршавањем енглеског језика и радом на властитом тијелу како бих постигла што бољу верзију себе, јер се савршенство не може постићи. Биће јако напорно и финансијски захтјевно. Мораћу обезбиједити чак 60 хаљина за такмичење које ће трајати 30 дана и за то вријеме ће се сваки мој покрет оцјењивати од стране жирија”, рекла је Дајана.

Она је матурант средње грађевинске школе у Бањалуци, смјер архитектонски техничар, а за најљепшу жену БиХ изабрана је на недавном избору за Мис Балкана који је одржан у Бањалуци.

“Тешко је ускладити школске обавезе са припремама, али професори углавном имају разумијевања. Трудим се да све стигнем јер ми је школовање у овом тренутку најважније. Припремам матурски рад а мораћу доста порадити и на припреми за пријемни испит, јер планирам уписати Архитектонско-грађевински факултет”, рекла је Дајана, која се захвалила начелнику и његовим сарадницима на пријему.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да је велика част што ће се име Српца проносити на свјетском избору најљепших жена и најавио да ће Општинска управа финансијски помоћи њене припреме.

“Увјерио сам се да је Дајана локалпатриотски оријентисана и јако везана за нашу општину и почашћени смо што је одабрана да нас представља на овом такмичењу. Очекују је многобројне активности и пронаћи ћемо начин да јој материјално помогнемо како би се што боље припремила”, рекао је начелник Драгосављевић, који јој је, између осталог, поклонио књигу “Србац-монографски записи”.

Свјетски избор за “Miss Earth” протекле двије године се одржавао онлајн, због пандемије вируса корона, а ове године ће у Филипинима окупити љепотице из цијелог свијета. Међу бројним дјевојкама, које су изабране као представнице својих земаља, наћи ће се и дјевојке из Атине, Москве, Тулуза, Скопја, Каракаса, Џакарте и других градова.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish