Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Начелник Млађан Драгосављевић организовао пријем за представнике вјерских заједница

У складу са прописаним епидемиолошким мјерама начелник општине Млађан Драгосављевић организовао је данас у згради Општинске управе традиционални годишњи пријем за представнике вјерских заједница.

Пријему је присуствовао и замјеник начелника општине Владимир Гужвић, а од представника вјерских заједница присуствовали су свештеници Српске православне цркве, представник Меџлиса исламске заједнице Kобаш и Украјинске гркокатоличке цркве.

У уводном обраћању, начелник Млађан Драгосављевић је честитао новогодишње и божићне празнике и пожелио да сарадња локалне управе и вјерских заједница , која је и до сада била на изузетно добром нивоу, у овој години буде још боља.

„Ово је добра прилика да размијенимо мишљења, сагледамо ваше потребе и проблеме и радимо на њиховом рјешавању. Финансијска подршка била је у оквиру реалних могућности”, рекао је начелник Драгосављевић и додао да подршка општине неће изостати и у овој години.

Протонамјесник Жељко Сарић похвалио је сарадњу са локалном управом у сваком погледу и истакао да се у години иза нас, упркос пандемији вируса корона, много радило у грађевинском смислу у свакој црквеној општини, у чему су помоћ посебно пружили вјерници из наше општине и дијаспоре.

“Богослужбени живот није престајао али је значајно смањено присуство вјерника, смањен је број обреда вјенчања и крштења док је повећан број смртних случајева којих је у прошлој години било преко три стотине”, рекао је Сарић.

Протојереј Украјинске гркокатоличке цркве Петар Ситник подсјетио је да на подручју србачке општине постоји велики број домаћинстава са украјинским живљем и изразио захвалност општини на организовању овог пријему коga за разлику од Српца не организују ни Дервента ни Прњавор.

Главни имам Меџлиса исламске заједнице Kобаш Исхак ефендија Патковић захвалио се на сарадњи како локалној управи тако и свештенику СПЦ у Kобашу. Он је додао да је у протеклој години урађен потпорни зид око мезарја, а поред помоћи федералног Министарства за расељена лица и избјеглице, помоћ је пружила и Општина Србац.

Пријем је окончан коктелом уз договор да ће се ова лијепа традиција наставити и наредне године.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *