Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Малишани вртића уручили пакете за осам вишечланих породица

Малишани вртића уручили пакете за осам вишечланих породицa

Васпитаници Дјечијег вртића ”Наша радост” уручили су јуче пакете помоћи које су прикупили током обиљежавања Дјечије недјеље за своје другове из вишечланих породица и дјецу која не иду у вртић, на основу списка кога су добили од Центра за социјални рад Србац.

Поред пакета, уручен је и фрижидер за самохрану мајку двоје дјеце предшколског узраста.

“Захваљујем се родитељима који су се масовно укључили са малишанима у ову акцију и Општинској управи која је додијелила средства за фрижидер и на тај начин дала допринос овим активностима”, рекла је директорица вртића Богдана Михољчић.

Додаје да су њихови васпитаници јуче обишли и Радну јединицу Пошта Српске у Српцу и учили како се пишу писма, а затим су поштари донијели писма и слаткише дјеци из млађих група вртића која нису посјетила пошту.

У оквиру обиљежавања Недјеље књиге, малишани из србачког вртића су ових дана посјетили Народну библиотеку у Српцу како би се упознали са основним читалачким навикама.

“У вртићу је ове седмице организована акција “Једно дијете-једна сликовница” при чему је направљена мања библиотека у вртићу. Малишани су израђивали и властите сликовнице које су поклонили Народној библиотеци”, рекла је Михољчић.