Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

“Инвинг” из Модриче освојио турнир у баскету у Разбоју

“Инвинг” из Модриче освојио турнир у баскету у Разбоју

На игралишту Основне школе „Доситеј Обрадовић” у Разбоју, у организацији асоцијације ”Спорт као начин живота”, протеклог викенда одржан је турнир у “3 x 3 баскету”.

Владо Шврака, представник асоцијације, рекао је да су сви задовољни што се овакав турнир одржава другу годину заредом.

“За побједника се борило десет екипа а побједнички пехар је припао екипи “Инвинг” из Модриче. Одиграна је и ревијална утакмица двије екипе кошаркаша у колицима чиме смо показали да се на нашим просторима овај спорт за лица са инвалидитетом игра на веома озбиљном нивоу”, рекао је Шврака.

У склопу турнира организоване су и Мале олимпијске игре за најмлађе учеснике са четири дисциплине а најуспјешнији су награђени пехарима, медаљама и дипломама.

“Захваљујем се Фабрици обуће Бема која је била генерални спонзор турнира и Ансамблу народних игара “Лијевче” који је увеличао овај догађај”, истакао је Шврака.

Kапитен екипе “Инвинг”, Никша Милуновић, каже да није очекивао овако добар турнир.

“Ово је изнанеђење за мене и наравно да смо срећни што смо освојили прво мјесто. Ми наступамо у лиги 3×3 Републике Српске и у прошлој сезони освојили смо друго мјесто”, рекао је Милуновић.

Побједници су освојили новчану награду од 1.500 KМ а другопласирана екипа “3×3 Бања Лука” освојила је 750 KМ.

Организатори су задовољни посјетом заинтересованих гледалаца и имају у плану да овај турнир постане традиција и одржава се викендом након празника Преображења Господњег који се у Разбоју обиљежава као крсна слава.